Grad

Mirić: Preslagujemo i vraćamo kamene ploče!

Radovi iza Minčete

Zabrinuti sugrađani upozorili su nas ovog ponedjeljka kako su se počele iskopavati kamene ploče u Ulici iza Grada. Izrazili su zabrinutost mogućnošću da se one zamijene kockastima koje su postavljene ispred Suda.

– U nedjelju popodne počeli su iskopavat kameni pločnik Iza Grada. Bojim se da su ga odlučili mjenjat onim užasnim kockastim pločama kao ispred Suda. Ne mogu ih zamislit u odnosu na Minčetu i kamene zidine. Iskustvo me uči da se radi petkom popodne i subotom (kad nemaš koga zvat) ono što ne treba – upit je naše zabrinute sugrađanke vezano za radove na nogostupu u Ulici iza Grada. Što se radi pitali smo pročelnika Upravnog odjela za promet, stanogradnju i razvojne projekte Dina Mirića.
– To je dezinformacija. Nećemo na tom dijelu dobiti moderne nogostupe. Naime, u dogovoru s konzervatorima dižemo i preslagujemo postojeće kamene ploče koje ćemo vratiti nazad. Kamen je predložen konzervatorima i oni su ga prihvatili. Također, mijenjamo onaj dio koji je bio betonski. On će od sada biti kameni – naglasio je Mirić poručivši:’Kamen će biti i dalje’

 

 

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist