Zanimljivosti

Mirić: “Nadamo se da neće biti bure”

Mirić: "Nadamo se da neće biti bure"

Promet kroz Sustjepan  trebao je biti zatvoren krajem rujna, zbog radova na kanalizacijskom sustavu.  No, kako je na kolegiju komunalaca objasnio gradonačelnik Vlahušić od izvođača radova je zatražen detaljni plan izvođenja radova, a „zatvaranja neće biti dok izvođač radova ne bude radio u dvije smjene, te subotom i nedjeljom“.  

Naši čitatelji se pitaju kako će se regulirati promet na skretanju prema Lozici.

– Najavili ste obustavu prometa kroz Sustjepan na spornoj dionici , a niti jednom riječi nitko nije spomenuo prometovanje linija 1A,1B,1C, 28 te đačkih autobusa. Zaboravimo most i buru, kako će te riješiti i regulirati skretanje na D-8 magistralu u Lozici, te kako će se vozači spomenutih linija zaustavljati na nepostojećem autobusnom stajalištu u Staroj Mokošici, ali sada zbog obrnutog smjera prometovanja radi ukrcaja putnika.

Upozoravam sve vozače spomenutih linija da se nisu dužni zaustavljati na otvorenoj cesti koja nije obilježena prometnom signalizacijom, na svoju odgovornost, a time čine prekršaj po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama – naglašava jedan čitatelj duLista.

Pročelnik Mirić rekao nam je kako je prošlu srijedu održana koordinacija te kako će se definitivno 10. listopada zatvoriti promet kroz Sustjepan i to sve do 15. studenog, te kako će se od istog dana organizirati rad u dvije smjene.

– Što se tiče regulacije prometa, prijedlog regulacije prometa dat je na suglasnost u Hrvatskim cestama  jer se dio toga i njih tiče, i nakon dobijanja njihova mišljenja mi ćemo donijeti rješenje o odvijanju prometa kako je to predviđeno od strane izvođača radova,  a prihvaćeno od naše strane i od strane Hrvatskih cesta. Treba postaviti potrebnu signalizaciju, usporiti promet i staviti signalizaciju koja upozorava na stanje na samoj cesti i tome će se vozači prilagoditi, i naravno smjer vožnje će biti  preko Mosta za grad prema Ilijinoj glavici, odnosno prema Gružu – pojašnjava Mirić.

Vezano za skretanje autobusa u Lozici, postavit će se privremena regulacija prometa u dogovoru s Hrvatskim cestama i prometnom policijom pa će oni moći s Mosta ići prema Mokošici, uvjeravaju iz Grada Dubrovnika.  Na naše pitanje što ako se dogodi da zbog jake bure, Most bude zatvoren, Mirić odgovara:

– Pa nadajmo se da neće puhat. A ako bude puhalo onda ćemo preko Brgata ili čekat da prestane puhat. Radovi se moraju izvesti. Ukoliko slučajno bude puhala bura, moramo razmišljati o nekom drugom alternativnom pravcu koji po meni je jedini preko Brgata. Vjerujem da do toga neće doći, a što se tiče prolaza preko gradilišta za interventna vozila, izvođač radova im je dužan osigurati prolaz – zaključuje Mirić.

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist