Aktualno

MINUTE KOJE ŽIVOT ZNAČE Znate li što je ‘zlatni sat’?

MINUTE KOJE ŽIVOT ZNAČE Znate li što je 'zlatni sat'?

Treću godinu zaredom održana je javna radionica ‘Zlatni sat’, ove godine na Pilama. Radionica je učila sudionike o važnosti tzv. ‘Zlatnog sata’. Riječ je o prvih šezdeset minuta nakon teške prometne nesreće koji su presudni za spašavanje života ozlijeđenih, a podrazumijevaju hitnu medicinsku pomoć. Ovo je ujedno bila prilika da se građani koji su zaboravili ili ne poznaju osnove pružanja prve pomoći, prisjete načina na koji se to pravilno radi.

Radionicu je vodila prometna policija s djelatnicima hitne medicinske pomoći. Djelatnici Službe hitne medicinske pomoći Dubrovnik građanima su prezentirali pružanje prve pomoći, ukazali na razloge važnosti brze reakcije i pružili osnovne savjete ako bi se našli kao sudionici teške prometne nesreće. Službenici Postaje prometne policije na radionici su dijelili savjete o sigurnom sudjelovanju u prometu i ukazali na štetnost ne korištenja zaštitne kacige, posljedice nepropisne brzine i ne korištenja sigurnosnog pojasa.

Osim toga, naši su sugrađani na info punktu mogli isprobati tzv. ‘pijane naočale’ koje simuliraju vožnju pod utjecajem alkohola. Navedena radionica će se nastaviti i tijekom ljetnih mjeseci.

Radionicu je osmislila i izradila Postaja prometne policije Dubrovnik u suradnji sa Službom hitne medicinske pomoći Dubrovnik.

Pročitajte još

[VIDEO/FOTO] ‘SA REGALA, IZ BURALA’ Modna revija nošnji i nakita Župe dubrovačke

Dulist

IZBRIŠITE IH Ove Android aplikacije kradu osobne i bankovne podatke!

Dulist

ZBOG POLUMARATONA Kuda sutra voze Libertasovi autobusi?

Dulist