Aktualno

MINISTRICA VUČKOVIĆ PORUČUJE Nestašice šećera ne bi trebalo biti

Šećer, cukar

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković umirila je građane izjavom kako nestašice šećera ne bi trebalo biti. Naime, kako navodi RTL, u velikim i malim trgovina, kupci koji krenu u potragu za šećerom često završe praznih ruku. Jedni trgovci ne žele prodavati šećer po cijenama gdje nemaju zarade, a drugi ga ne mogu ni nabaviti. S toga, tko god vidi šećer, kupuje ga svaki slučaj.
Čim se spomene šećer, sve oči se upiru u jedinu preostalu hrvatsku šećeranu, u Županji. U njoj je bila i ministrica poljoprivrede koja uvjerava da nema razloga za brigu, donosi RTL.
-Što se tiče problematike dostupne količine šećera ona u ovom trenutku po svim našim podacima nije upitna. Nestašica ne bi trebalo biti – izjavila je ministrica Vučković.
Iz šećerane pak poručuju da su očekivali 700 tisuća tona šećerne repe. Zbog suše, bit će je 25 posto manje. No i dalje će ga biti dovoljno za hrvatske potrebe.
Željko Zadro, predsjednik Uprave Hrvatske industrije šećera, govori za RTL kako imaju svoje kupce koji su sve vrijeme ove krize bili u njih i prema njima će ispoštivati ovu mjeru.
-Nažalost, za druge kupce niti imamo kapaciteta da spakiramo. Ono što je sad trenutno glavni problem na tim policama je to godišnje doba u kojem se nalazimo. Znači svi vinari, proizvođači rakije, džemova, to su ti ljudi koji u kolicima nose 15-20 kilograma šećera – naveo je.

Pročitajte još

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist