Aktualno

Koristite WhatsApp, a imate iPhone? Možda ćete ga uskoro morati ažurirati

‘Koristite li iOS 10 ili iOS 11, ažurirajte uređaj na iOS 12 kako biste nastavili koristiti WhatsApp. Dakle možete nastaviti koristiti WhatsApp na modelima iPhone 5S, 6 i 6S, ali morate ažurirati svoju verziju iOS-a. Nažalost, WhatsApp više neće biti kompatibilan s modelima iPhone 5 i iPhone 5C jer iOS 12 nije dostupan za ove uređaje – navode iz Apple kompanije vezano za popularnu aplikaciju koju su aktivirali brojni korisnici diljem svijeta.

Iz WhatsAppa pak navode da podržavaju rad aplikacije na iOS-u 12 ili novijima, ali ipak preporučuju korištenje najnovije verzije.

– Uređaji i softver se često mijenjaju, stoga redovito pregledavamo koje operativne sustave podržavamo i vršimo ažuriranja. Da bismo odabrali što ćemo prestati podržavati, svake godine, kao i druge tehnološke tvrtke, gledamo koji su uređaji i softver najstariji i imaju najmanji broj ljudi koji ih još uvijek koriste. Ti uređaji također možda nemaju najnovija sigurnosna ažuriranja ili možda nemaju funkcionalnost potrebnu za pokretanje WhatsAppa – naglašavaju pak iz WhatsApp na svojim stranicama.

WhatsApp uvijek obavještava svoje korisnike prije nego što isključi podršku za određene uređaje pa će istovjetna obavijest dočekati vlasnike iPhonea 5 i 5C. Tvrtka je prošle godine također ukinula podršku za telefone s Androidom 4.0.4 ili starijim verzijama, prenosi Poslovni.hr.

Pročitajte još

U Komolcu pronađena mrtva sova, radi li se o onoj koja se prije nekoliko dana slikavala na Stradunu?

Dulist

Masterchef elita stiže na prvi street food festival ‘Bavarin’

Dulist

[FOTOGALERIJA] Bablje ljeto izmamilo Dubrovčane na Banje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija