Hrvatska

Ministrica turizma: Država će pokriti dio troška testova za turiste

Ministrica turizma: Država će pokriti dio troška testova za turiste

Uz dobru epidemiološku situaciju možemo očekivati i veći postotak nego prošle godine – rekla je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac večeras u HTV-ovom Dnevniku odgovarajući na pitanje koliki bismo postotak u sezoni mogli ostvariti u odnosu na 2019. godinu. Ranije danas objavljeno je kako će sredinom travnja početi cijepljenje 70.000 turističkih djelatnika. Brnjac je u Dnevniku rekla kako su anketom došli do broja od oko 68.000 turističkih djelatnika koji bi se željeli cijepiti. Navela je kako je do sada oko 12.000 objekata dobilo oznaku Safe stay in Croatia. Uvedene su tri razine kontrole – jedna će ići od Ministarstva, a druga će biti sa strukovnim udruženjima. Treća i najvažnija je sam gost – turist će moći vidjeti kako se netko i pridržava li se svih mjera i protokola, rekla je Brnjac.

– On će putem QR-koda u tom objektu u kojem se nalazi vidjeti koji su to protokoli, koji su standardi, pridržavaju li se svi toga i direktno će moći poslati mail, svoj komentar, koji ide direktno na Ministarstvo, i u tom slučaju, ako je negativan, taj objekt neće dobiti tu oznaku -rekla je Brnjac.

Na pitanje o cijeni antigenskih testova na mobilnim punktovima za testiranje stranih gostiju koji se vraćaju u svoje zemlje nije mogla dati konkretan odgovor, no rekla je kako će država pokriti dio troška.

– Država će pokriti dio troška, sudjelovat će u dosta velikom iznosu što se tiče same cijene antigenskog testa – rekla je Brnjac.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist