AktualnoGrad

Ministarstvo mora potvrdilo: Dadić i Vićan u ŽLUD-u radili nezakonito!

Ministarstvo mora potvrdilo: Dadić i Vićan u ŽLUD-u radili nezakonito!

Županijska lučka uprava Dubrovnik nije radila u skladu sa zakonom te je niz njihovih odluka i službeno proglašeno nezakonitima. Dubrovački portal, naime, došao je u posjedu Rješenja Ministarstva mora iz srpnja 2022. godine u kojem stoji da je cijelokupni postupak dodjele koncesije na Peskariji nepravilno utvrđen te je Ministarstvo niz odluka donesenih u prvom postupku nadmetanja koji je trajao od listopada 2021. do kraja siječnja 2022. godine proglasilo nezakonitima.

Treba istaknuti kako je na čelu Upravnog vijeća ove ustanove Pero Vićan (DDS) te su se upravo u njegovom mandatu i dogodile nezakonitosti koje je utvrdilo i nadležno Ministarstvo pri davanju koncesije za prostor na Peskariji. Koncesiju je, tvrde upućeni, po nalogu Pera Vićana dobila tvrtka Movida Dos poduzetnika Renata Smoljka. Koncesija na 200 metara četvornih ‘tarace’ na Peskariji je poništena o čemu je dulist već ranije izvijestio, očito nakon, iznimno negativnog Rješenja Ministarstva mora:

-Ovo tijelo smatra nespornim da je u cijelokupnom postupku dodjele koncesije činjenično stanje nepotpuno i nepravilno utvrđeno, da je nepravilno primjenjeno materijalno i procesno pravo, da su Odluke nezakonite te je odlučeno kao u izreci ovog rješenja – stoji u Rješenju koje je donijelo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, a koje je prema izvorima Dubrovačkog portala povod krim istraživanja.

Tako je Željko Dadić, ravnatelj Županijske lučke uprave Dubrovnik bio na ispitivanju na policiji. To je potvrdio medijima no bez iznošenja detalja. Ipak iz izvora bliskih istrazi se doznaje kako je šef ŽLUD-a Željko Dadić na policiji izjavio kako ustanovom upravlja Upravno vijeće na čelu s Perom Vićanom i kako bi za više detalja trebalo pitati njega.

 

Pročitajte još

GRAND PRix Manjgura osvojila zlato za konferenciju ‘The Wolf strikes again’

Dulist

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist

OTVOREN PAVILJON BIH Marin Ivanović: ‘Čast mi je biti imenovan povjerenikom i kustosom’

Dulist