Županija

Ministar Malenica u Dubrovniku o nadogradnji zgrade suda

Ministar Malenica u Dubrovniku o nadogradnji zgrade suda

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica boravio je u četvrtak u radnom posjetu Gradu Dubrovniku tijekom kojeg je posjetio Županijski sud u Dubrovniku i Zatvor u Dubrovniku. Tijekom posjeta ministar je održao radni sastanak sa županom Dubrovačko-neretvanske županije Nikolom Dobroslavićem, zamjenikom župana Joškom Cebalom i gradonačelnikom Grada Dubrovnika Matom Frankovićem o aktivnostima u realizaciji projekta kojim se dugoročno osiguravaju prostorni kapaciteti sudova Zatvora u Dubrovniku te s predsjednicom Županijskog suda Jositom Begović na temu provedbe akcijskih planova za povećanje učinkovitosti rada sudova te o infrastrukturnim i kadrovskim pitanjima.

Na sastanku su uz ministra, sudjelovali i predsjednika Županijskog suda u Dubrovniku Josita Begović, predsjednica Općinskog suda u Dubrovniku Marijana Capurso Kulišić te upravitelj Zatvora u Dubrovniku Zlatko Karačić.

Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županije i Ministarstvo pravosuđa potpisali su 25. srpnja 2018. godine Sporazum o sufinanciranju radova, temeljem kojeg se izgradnja prostornih kapaciteta sufinancira u omjerima – 55 posto Ministarstvo pravosuđa i uprave, 10 posto Dubrovačko-neretvanska županija i 35 posto Grad Dubrovnik.

Realizacijom ovog projekta, navode dalje u priopćenju za medije iz Dubrovačko-neretvanske županije, osigurat će se dostatni prostorni kapaciteti za smještaj svih pravosudnih tijela u Gradu Dubrovniku.

No, javnost je ostala uskraćena za podatak kad će se s realizacijom i krenuti.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist