Županija

Ministar Horvat Lasiću uručio prijedlog Odluke o darovanju zemljišta za Poduzetničku zonu u Čilipima

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat u utorak uručio je načelniku Općine Konavle Božu Lasiću prijedlog Odluke kojom Vlada Republike Hrvatske daruje zemljište za novu poduzetničku zonu procijenjene vrijednosti od gotovo 80 milijuna kuna.
Kako je istaknuto na sastanku, riječ je o 94 uređene katastarske čestice površine veće od 303 metara četvornih odmah pokraj Zračne luke Dubrovnik.
Načelnik Lasić ovom se prilikom zahvalio ministru Horvatu te ga upoznao s planom Općine Konavle o razvoju buduće poduzetničke zone. Istaknuo je kako su svoju namjeru već iskazale neke velike Hrvatske, ali i međunarodne tvrtke te kako će ovo biti novi zamah za razvoj Konavala.
Ministar je istaknuo kako će Odluka najvjerojatnije biti na dnevnom redu Vlade ovaj ili sljedeći četvrtak, a pozdravio je ovakvu inicijativu za razvoj poduzetništva i stvaranja novih radnih mjesta.
Načelnik se zahvalio i saborskom zastupniku Branku Bačiću, županu Nikoli Dobroslaviću koji su također nazočili sastanku.
Na sastanku su bili i predsjednik Općinskog vijeća Ivo Simović, zamjenik načelnika Ivo Radonić, zamjenik župana Joško Cebalo i ostali suradnici iz Općine, Ministarstva i Županije.

Pročitajte još

Župa dobila kilometar novog cjevovoda javne odvodnje

Dulist

ODLIČNE VIJESTI Cavtat je najbolja kongresna destinacija u Europi!

Dulist

Napreduju radovi na izgradnji Centra za obuku civilne zaštite

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija