Grad

MILIJUN PITANJA Burna rasprava o problemima osoba s invaliditetom

Međunarodni dan invalida tribina

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u Plavoj Sali Opće bolnice Dubrovnik održan je skup pod nazivom ‘Savjetovanje i informiranje osoba s invaliditetom’.

– Udruge osoba sa invaliditetom pozvale su gošće iz Zavoda za medicinsko vještačenje Miru Petrović iz Centra za socijalnu skrb, ravnateljicu Nikoletu Borković Ljubić, Katarinu Kolu i Dragu Raguž, kako bi zajednički olakšali razumjevanje pitanja vezanih za problematiku osoba sa invaliditetom. Odazvao se veliki broj osoba sa invaliditetom i njihovih obitelji koji su neumorno postavljali pitanja gošćama dok su im predstavnice institucija strpljivo odgovarale. Osobe za invaliditetom pobliže su se upoznale sa Obiteljskim zakonom i sa socijalnim uslugama, kao i sa svim pravima koje imaju te s postupcima vještačenja pri Zavodu za medicinsko vještačenje. Na kraju burne rasprave zaključak skupa je nastavak uspješne suradnje između udruga i institucija. Zahvaljujemo se Centru za socijalnu skrb Dubrovnik i Zavodu za medicinsko vještačenje na sudjelovanju i nadamo se da je ovo tek početak jedne lijepe i otvorene suradnje – ističu organizatori.

Tribinu su organizirali udruga gluhih i nagluhih osoba DNŽ, Udruga slijepih DNŽ, Udruga DUSAB i Društvo multiple skleroze DNŽ.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist