Grad

Međunarodni je dan volontera, proslava u Lazaretima

nagradna statua volonteri

Međunarodni je dan volontera, koji se u cijelom svijetu 5. prosinca obilježava već 30 godina.

Naime, dan volontera proglasila je 1985. godine Opća skupština Ujedinjenih naroda, a sve s ciljem kako bi se podigla vidljivost volonterskog angažmana i njegovog doprinosa ukupnom društvenom razvoju na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

I dubrovački volonteri obilježit će svoj dan i to u večernjim satima svečanom proslavom dodjele volonterskih nagrada. Proslava će okupiti volontere i volonterke na druženje i razmjenu volonterskih priča, uz dodjelu zahvala zaslužnima, večeru te nastup dubrovačkog benda Crockers.

Naime, savjet za razvoj volonterstva Volonterskog centra Dubrovnik, dodijelit će nagradu za organizatora volontiranja te nagradu za poseban doprinos volonterstvu od strane poslovnog sektora.
Nagradna statua prikazuje stilizirano slovo V u obliku jedra s jednim plavim valom, a dizajn je dubrovačkog dizajnera Nika Čučkovića.

Tijekom večeri prikazat će se i kratki film o Vlahu Brangjolici, napravljen upravo za ovu prigodu, a predstavit će se i kandidat predložen od strane Vijeća civilnog društva Grada Dubrovnika za nagradu Volonter godine – Vlaho Brangjolica koja će se dodijeliti kasnije u prosincu ove godine.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

GRAD ZAPOŠLJAVA Raspisan natječaj za komunalne redare

Dulist

Dvije obitelji s ukupno devetoro djece uselit će u gradske stanove

Dulist