Politika

MILANOVIĆ NIJE POZVAN U DUBROVNIK To je seljačka uzurpacija nečega što je hrvatska svetinja. Po čemu bih ja trebao biti tamo?

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na obilježavanju 30. obljetnice ustrojavanja 9. gardijske brigade ‘Vukovi’ i ustrojavanja Motorizirane bojne ‘Vukovi’. U izjavi za medije komentirao je i to što nije pozvan na 30. obljetnicu oslobođenja juga.

-Kakvo obilježavanje, tko to organizira? Hoće li biti muškarci u haljinama? To nije svečano, to je radno. Dubrovačko-neretvanska županija ili još jedna ćelija HDZ-a – rekao je i dodao da nije dobio pozivnicu, kako prenosi N1. Istaknuo je da neće biti nitko relevantan na tome.

-Doći će svi HDZ-ovci i Bane i bit će jako svečano. To je seljačka uzurpacija nečega što je hrvatska svetinja, u čemu nisu sudjelovali ti klošari, osim možda Medveda. Po čemu bih ja trebao biti tamo? – istaknuo je Milanović i ponovio da ovo nije bojkot.

-Bojkot je kad ja negdje dođem i ljudi me bojkotiraju i ne dođu tamo gdje sam ja. Ovo ovdje se može nazvati nekom vrstom bojkota – kazao je.

Naime, za N1 su iz Dubrovačko-neretvanske županije objasnili zašto nisu pozvali predsjednika Zorana Milanovića na obilježavanje 30. obljetnice oslobođenja juga Hrvatske.

-Predsjednik Zoran Milanović nije pozvan jer je ovo proslava branitelja i ne smije biti zasjenjena nikakvim dnevnopolitičkim prepucavanjima. Nepozivanje predsjednika Milanovića na obilježavanje 30. obljetnice oslobođenja juga Hrvatske odluka je Organizacijskog odbora, a donesena je zbog toga što je nedopustivo da ovakvu dostojanstvenu manifestaciju, u kojoj su u središtu branitelji i hrvatsko zajedništvo, zasjene prijepori, svađe i razdori koje dnevno producira naš predsjednik. Odluka nema nikakve veze sa strankama, niti postoje bilo kakve zabrane pozivanja predsjednika. Daljnje komentiranje ovoga skreće pozornost s onoga bitnog, a to je 30 godina od obrane i oslobađanja juga, no nakon proslave stojimo na raspolaganju za obrazloženja – rekli su u odgovoru.

Pročitajte još

VLAHUŠIĆ OŠTRO Prije će deva kroz iglene uši, nego što će se napraviti Arena Lapad

Dulist

Andro Vlahušić: ‘Lex Vlahušić’ projekti ove su godine proračunu donijeli 120 milijuna kuna

Dulist

Objavljeni privremeni neslužbeni rezultati za Gradski kotar Lapad!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija