Politika

MILANOVIĆ NIJE POZVAN U DUBROVNIK To je seljačka uzurpacija nečega što je hrvatska svetinja. Po čemu bih ja trebao biti tamo?

MILANOVIĆ NIJE POZVAN U DUBROVNIK To je seljačka uzurpacija nečega što je hrvatska svetinja. Po čemu bih ja trebao biti tamo?

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na obilježavanju 30. obljetnice ustrojavanja 9. gardijske brigade ‘Vukovi’ i ustrojavanja Motorizirane bojne ‘Vukovi’. U izjavi za medije komentirao je i to što nije pozvan na 30. obljetnicu oslobođenja juga.

-Kakvo obilježavanje, tko to organizira? Hoće li biti muškarci u haljinama? To nije svečano, to je radno. Dubrovačko-neretvanska županija ili još jedna ćelija HDZ-a – rekao je i dodao da nije dobio pozivnicu, kako prenosi N1. Istaknuo je da neće biti nitko relevantan na tome.

-Doći će svi HDZ-ovci i Bane i bit će jako svečano. To je seljačka uzurpacija nečega što je hrvatska svetinja, u čemu nisu sudjelovali ti klošari, osim možda Medveda. Po čemu bih ja trebao biti tamo? – istaknuo je Milanović i ponovio da ovo nije bojkot.

-Bojkot je kad ja negdje dođem i ljudi me bojkotiraju i ne dođu tamo gdje sam ja. Ovo ovdje se može nazvati nekom vrstom bojkota – kazao je.

Naime, za N1 su iz Dubrovačko-neretvanske županije objasnili zašto nisu pozvali predsjednika Zorana Milanovića na obilježavanje 30. obljetnice oslobođenja juga Hrvatske.

-Predsjednik Zoran Milanović nije pozvan jer je ovo proslava branitelja i ne smije biti zasjenjena nikakvim dnevnopolitičkim prepucavanjima. Nepozivanje predsjednika Milanovića na obilježavanje 30. obljetnice oslobođenja juga Hrvatske odluka je Organizacijskog odbora, a donesena je zbog toga što je nedopustivo da ovakvu dostojanstvenu manifestaciju, u kojoj su u središtu branitelji i hrvatsko zajedništvo, zasjene prijepori, svađe i razdori koje dnevno producira naš predsjednik. Odluka nema nikakve veze sa strankama, niti postoje bilo kakve zabrane pozivanja predsjednika. Daljnje komentiranje ovoga skreće pozornost s onoga bitnog, a to je 30 godina od obrane i oslobađanja juga, no nakon proslave stojimo na raspolaganju za obrazloženja – rekli su u odgovoru.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist