Aktualno

MILAN PERIĆ ‘Ako bi moj zet i postao pročelnik, niti sam sudjelovao niti želim sudjelovati u tome’

MILAN PERIĆ 'Ako bi moj zet i postao pročelnik, niti sam sudjelovao niti želim sudjelovati u tome'

S 1. srpnjem navršavam 44 godine radnog staža bez ijednog dana bolovanja. Posljednjih pet i pol godina proveo sam na mjestu pročelnika i mislim da je bilo dosta.

Od prvog lipnja nisam više pročelnik gradskog Upravnog odjela za poduzetništvo, more i turizam. Sve sam dogovorio s gradonačelnikom. Prelazim na novu ili novo-staru dužnost, vraćam se na školu – započeo je razgovor Milan Perić, sada već bivši pročelnik jednog od najvažnijih odjela Gradske uprave. Perić je u razgovoru za DuList progovorio o razlozima svog odlaska, svom zetu, Marku Miljaniću za kojega se priča kako je mjesto pročelnika rezervirano baš za njega. Perić je otvoreno progovorio i o neriješenim problemima s taksistima, ali i onome na što je ponosan i što ostavlja svom nasljedniku.

Vraćate se u Turističko-ugostiteljsku školu. Je li proveden natječaj za Vaše radno mjesto?
Natječaj je proveden i prošao je svu zakonsku proceduru. Školski odbor se izjasnio za moj izbor, odnosno povratak.

Jedno vrijeme ste bili pročelnik, a ujedno ste i predavali u školi?
Tada nisam bio zaposlenik škole, već sam radio kao vanjski suradnik. Međutim, nakon par godina bilo je nemoguće sve to skupa pratiti i izvršavati jedne i druge obaveze. Bilo je možda čak i nekorektno da radim dva posla. Tako sam prije dvije godine skroz otkazao suradnju rada na školi i bio sam samo u radnom odnosu s Gradom Dubrovnikom.

Ipak, što je prevagnulo u odluci o Vašem odlasku?
Pa znate što, počeo sam raditi u srednjoj školi, uz rad sam studirao. Iz osobnih razloga sam se zahvalio na ovom radnom mjestu. Jednostavno bih želio ovo još malo vremena do mirovine imati mirniji posao. Sebe nalazim upravo u prosvjeti i u radu s mladim ljudima i to u školi na kojoj sam proveo 30 godina radnog staža.

U javnosti se špekulira da Vašim odlaskom s mjesta pročelnika oslobađate tu poziciju svom zetu Marku Miljaniću, članu novoosnovane stranke Željka Raguža. Ima li u tome istine?
Doista sam začuđen i više nego iznenađen takvim izjavama pojedinih, ja bih rekao, neodgovornih osoba. Odluka o mom odlasku nema nikakve veze s mojim zetom, s kojim se ponosim jer se radi o jednom mladom veoma obrazovanom čovjeku.
O čemu smo još razgovarali s bivšim pročelnikom, pročitajte u novom, tiskanom izadnju DuLista koji je od srijedeu prodaji!

Pročitajte još

Županija i Dubrovnik predstavljaju se na sajmu ATM u Dubaiju

Dulist

[FOTO] TUŽNO SJEĆANJE Položeni vijenci u spomen na poginule putnike ‘Aurore’

Dulist

BUDUĆI PARKING U NOVOJ MOKOŠICI Franković: Plan je da ga izgradimo u ovoj godini

Dulist