Aktualno

Demant Maria Tevšića, v.d. ravnatelja Rezervata Lokrum

Demant Maria Tevšića, v.d. ravnatelja Rezervata Lokrum

Molim da sukladno Zakonu o medijima objavite demanti napisa https://www.dulist.hr/skandal-na-lokrumu-tevsic-odabrao-kandidata-a-natjecaj-jos-nije-zavrsen/247927/

„U vašem tekstu, objavljenom 5. lipnja 2015. Godine na portalu www.dulist.hr niz je netočnosti, obmana i krivih interpretacija koje sugeriraju moje nezakonito postupanje. Obzirom da je te navode lako oboriti, redom ću ih demantirati:

  1. Suprotno mišljenju vašeg izvora, a prema Statutu Ustanove, zapravo nije nužna suglasnost Upravnog vijeća za raspisivanje natječaja za stručnog suradnika. Naime, upravno vijeće raspisuje i daje suglasnost za natječaj za ravnatelja i stručnog voditelja ustanove, a sukladno Zakonu o zaštiti prirode. Istine radi, valja dodati da postoji sugestija Upravnog vijeća sa sjednice održane 29.12.2014., a na kojoj je nazočio i novinar Vašeg lista prema kojoj Upravno vijeće traži da ga se obavijesti o svakoj namjeri zapošljavanja. Upravo zato je, dok traje natječaj i dok ga je još moguće poništiti, Upravnom vijeću poslan zahtjev za davanjem suglasnosti, kako Vas je Vaš krnji izvor i obavijestio. Zaključno, u tom postupku nema nezakonitosti.
  2. Vaš krnji izvor Vam je maliciozno podmetnuo stari Plan zapošljavanja koje je Upravno vijeće u prošlom sazivu (prisutni: Baldo Marunčić, Tomislav Margaretić, Matko Munitić, Marina Vučković Matić) prihvatilo na istoj sjednici 29.12.2014. U tom planu navedeno je ime Ozane Domijan iz vrlo očitog razloga razloga – ona je, naime, u tom trenutku – bila zaposlena u ustanovi i kao takva je morala biti navedena u Planu zapošljavanja. Zaključno, u prihvaćanju i donošenju Plana zapošljavanja te današnjem izvještavanju novog saziva Upravnog vijeća o njegovom sadržaju nema ništa protuzakonito.
  3. Plan zapošljavanja o kojem kao nezakonitom govorite u točki 3. je prihvaćen od strane Upravnog vijeća na sjednici 29.12. 2014., a odluka ravnatelja jest koji oblik ugovora o radu će predložiti za pojedinog kandidata za zaposlenje ili zaposlenika. Na predmetnoj sjednici, čiji je zapisnik potpisao Vaš novinar, zaključeno je tek to da se po isteku ugovora, on ne bi trebao produžiti što sam kao ravnatelj ispoštovao. Zaključno, u odluci hoće li ravnatelj nekome ponuditi ugovor na određeno ili neodređeno vrijeme nema nezakonitosti.

Istine radi, natječaj još uvijek traje i ustanova još nema saznanja o tome tko se na natječaj javio. Danas će se, ovisno o odluci Upravnog vijeća, odlučiti hoće li se krenuti u odabir kandidata prijavljenih na natječaj ili neće.”

Mario Tevšić
v.d. ravnatelja
Rezervata Lokrum

Pročitajte još

[FOTO] OBILAZAK CESTE TAMARIĆ Franković najavio: Realizacijom ovog projekta će biti moguća komunikacija manjim autobusom!

Dulist

TUŽNA OBLJETNICA U sudaru Aurore i Ilirije poginulo 10 putnika

Dulist

A BILE SU 40 KUNA Prve trešnje na virtualnoj placi i do 10 eura! Je li to realna cijena?

Dulist