Zanimljivosti

Miho Drobac: Životi su nam ugroženi

Stanovnici Komaja u Konavlima već danima prosvjeduju zbog novog prilaza obnovljenoj magistrali. Iako ni stari prilaz nije bio najsretnije riješen, novi je, ističe predsjednik mjesnog odbora Komaji Miho Drobac, opasan po život i za one koji se priključuju na magistralu i za one koji njome voze.

– Prošlu nedjelju smo imali izvanrednu sjednicu Mjesnog odbora Komaji na kojoj smo zaključili kako je izlaz iz Komaja prema grudi katastrofalno napravljen. Nova spojna cesta je jako nesigurna i nepregledna za priključivanja na glavnu prometnicu. Naši životi su ugroženi – kaže Drobac.

Predstavnici Mjesnog odbora Komaji razgovarali su s predstavnicima Županijske uprave za ceste u čijoj je nadležnosti spojna cesta iz Komaja. No, zašto je cesta tako napravljena nisu dobili konkretan odgovor.

– U ŽUC-u su nam rekli da moramo zvati Hrvatske ceste koje su bile investitor na radovima na magistrali. U Hrvatskim cestama su nam rekli da je takav projekt i da se od njega ne može odstupati – ispričao je Miho Drobac.

– Kao inženjer znam da je jedno nešto što stoji na papiru, a sasvim drukčiji je dojam kad se dođe na lice mjesta. Mi se ne magistralu ne možemo normalno priključiti jer s poboljšanjem magistralnog puta, osim što će se ovuda jako brzo voziti, uz to nisu željeli srušiti stijene koja zaklanjaju pogled na automobile koji dolaze iz pravca Čilipa.

I ovu priključnu cestu loše se napravilo i teško da se na njoj mogu mimoići primjerice autobus koji svaki dan prevozi školsku djecu i osobni automobil – ispričao je Drobac.

Predsjednik Mjesnog odbora Komaji Miho Drobac kazao je na kraju kako mještani neće odustati od promjene projekta te da će od Hrvatskih cesta tražiti uklanjanje stijena koje zaklanjaju vidik na magistralu.
 

Pročitajte još

‘LIJEPO JE KAD SE DRŽI DO TRADICIJE’ Luminacija u Čibači uoči blagdana sv. Luke

Dulist

Gdje su bili komunalni redari ne tako daleke 1984.?

Dulist

UZ PEKARSKE SLASTICE U Domu za starije Dubrovnik obilježili dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija