Sport

‘Medo’ s turskim klubom u polufinalu Challenger kupa: ‘Utakmica je bila dosta emotivna…’

'Medo' s turskim klubom u polufinalu Challenger kupa: 'Utakmica je bila dosta emotivna...'

Vaterpolist Paulo Obradović uvelike je pridonio da njegov turski klub ENKA uđe u polufinale LEN Challenger Cupa. Izvrsnu igru Obradović je okrunio s pet pogodaka u mreži nizozemskog Het Ravijna. Nizozemski prvoligaš u uzvratu je pobijedio s minimalnih 16:15, ali je ‘Medov’ klub bio uspješniji u prvom ogledu 14:8 što im je otvorilo vrata polufinala.

-U prvoj utakmici smo napravili veliku prednost koju smo morali obraniti. Nizozemci su pokazali tada da im je bio loš dan, malo smo ih iznenadili. Nisu se snašli u prvoj utakmici. Kad smo došli u Nizozemsku, na bazenu je bilo puno publike i fanova, a igrači su bili izrazito motivirani te fizički dosta spremni… – rekao je ‘Medo’ za DuList. Istaknuo je da su i očekivali tešku utakmicu.

-Imali smo problema jer su nam četiri igrača pošla prošle godine. Doveli smo mlade igrače iz juniorskog pogona koji naravno nisu imali iskustva s ovakvim utakmicama. Igrali smo sa 7,8 igrača u rotaciji što je izuzetno teško. Međutim, stvorili smo veliku razliku u prvoj utakmici što nam je dalo neku sigurnost. Izgubili smo utakmicu, no na kraju je izboreno ono što je najbitnije. Ušli smo u polufinale što nam je bio glavni cilj. Mislim da je ovo prvi put u povijesti da je neki turski klub u polufinalu nekog europskog natjecanja. Iako je ovo niži rang europskog natjecanja, ovo je veliki uspjeh za turski vaterpolo.

‘Malo sreće za turski narod’
Uspjeh i plasman u polufinale ostvaren je u tragičnom tjednu za turski narod.

-Mi smo jedini turski kolektiv te sportaši koji su odigrali utakmicu u ovih nekoliko dana jer je sve blokirano. Odgođena su sva natjecanja u Turskoj. Bilo mi je jako teško gledati te scene i s njima sam se suosjećao. Bilo im je vrlo teško igrati utakmicu, ali i meni jer ipak sam se s njima ‘stopio’ i stvorio prijateljstva. Svi su oni bili u mislima s tim ljudima koje je pogodila teška nevolja i nesreća. Dosta je bila emotivna utakmica. Malo sreće za turski narod u ovim teškim trenucima – dodao je Obradović koji se trenutno nalazi u Istanbulu.

Polufinalna utakmica
Prvog dana ožujka igraju polufinalnu utakmicu sa španjolskom ekipom CN Terrassa u Barceloni.

-Španjolci igraju jedan dobar i brzi vaterpolo. Taktički su uvijek dobro posloženi. Mislim da će biti izuzetno teško. No, pokušat ćemo ih iznenaditi – rekao je.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist