Grad

„MEDIJI IZ PRVE RUKE“ Stručno, besplatno i zabavno

„MEDIJI IZ PRVE RUKE“ Stručno, besplatno i zabavno

„Mediji iz prve ruke“ naziv je studentskog projekta na koji se odazvalo 26 učenika srednje ekonomske i turističke škole te djevojaka iz UD „Paola di Rosa“, a koji je održan na Sveučilišnom kampusu od 22. do 24. svibnja.

Polaznici škole upoznati su s pojmom medija, njihovom ulogom i svrhom u društvu, Zakonom o medijima i pravom na pristup informacijama, etici i etičkim prijeporima u medijima danas te ispravnom pisanju vijesti i izvještaja.

Glavni tajnik Sveučilišta u Dubrovniku Dalibor Ivušić, glavna urednica Dubrovačkog dnevnika Lucija Komaić te autori projekta i studenti Odjela za komunikologiju Klara Špančić i Domagoj Trojanović održali su uvodna predavanja u petak.

Teorijsko predavanje o pisanju vijesti za svaku vrstu medija održao je novinar DuLista Nikša Miletić, a zamjenica glavnog urednika Portala Oko Marija Njavro održala je predavanje o fotonovinarstvu.

U nastavku dana posjetili su multimedijski centar HRT-a Dubrovnik, gdje ih je voditeljica Centra Sandra Lacković pobliže upoznala s radom na televiziji, a na UNIDU radiju sudjelovali su u javljanju uživo i realizaciji programa, voditelji su bili studenti Marijana Matulović i Mislav Ćimić.

U nedjelju su pročelnik Odjela za komunikologiju doc. dr. sc. Đorđe Obradović i Francesca Vlašić održali predavanje o pisanju izvještaja, a Goran Cvjetinović na radionicama praktično je testirao naučena znanja polaznika.

Uz Špančić i Trojanović, projekt je napisala i Paula Ivančić, odobrio Studentski zbor te je bio besplatan za sve polaznike. „Mediji iz prve ruke“ je realiziran u suradnji s udrugom Studentski katolički centar Dubrovnik gdje su logističku podršku pružile koordinatorica projekta Romana Čomić i predsjednica Udruge Martina Barkiđija.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist