Hrvatska

Maturanti ove godine probnu maturu pišu online

Ovogodišnji će maturanti prvi put probnu maturu pisati u digitalnom obliku. Bit će to i veliko rasterećenje za nastavnike.
-NCVVO će omogućiti svim maturantima ispite u digitalnom obliku koje će oni moći skinuti s naših mrežnih stranica već 1. veljače, a 1. ožujka ćemo objaviti riješene zadatke tako da će svaki maturant moći vidjeti tri mjeseca prije polaganja državne mature u kojoj mjeri još treba poboljšati svoje znanje da bi riješio što bolje ispite – rekao je za HRT Vinko Filipović, ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.
– Veliko je opterećenje bila probna matura u zgradi s obzirom na to da to zahtijeva velik broj dežurstava, a to je razdoblje kada su i na natjecanjima i završavaju se i projekti, to će svakako rasteretiti nastavnike – rekla je Dunja Marušić Brezetić, ravnateljica I. gimnazije Zagreb.
A time su se vodili i u Nacionalnom centru.
– Iz vrlo praktičnih razloga mi ćemo izbjeći da nastavnici ocjenjuju ispite, dežurstva i sve ono što je izazivalo određene probleme na probnoj maturi prošle godine – dodao je Filipović.
Inače, ove godine maturante čekaju još neke novine – pišu jedinstveni ispit iz hrvatskog jezika, a esej je, nakon četiri godine, ponovno uvjet za prolazak.

Pročitajte još

Naša ‘osobna’ proglašena jednim od najljepših identifikacijskih dokumenata

Dulist

Trgovci će birati 16 radnih nedjelja, iznimka su određeni prodajni objekti

Dulist

Vlada: Besplatni školski obroci za 311 tisuća učenika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija