Hrvatska

Maturanti ove godine probnu maturu pišu online

Maturanti ove godine probnu maturu pišu online

Ovogodišnji će maturanti prvi put probnu maturu pisati u digitalnom obliku. Bit će to i veliko rasterećenje za nastavnike.
-NCVVO će omogućiti svim maturantima ispite u digitalnom obliku koje će oni moći skinuti s naših mrežnih stranica već 1. veljače, a 1. ožujka ćemo objaviti riješene zadatke tako da će svaki maturant moći vidjeti tri mjeseca prije polaganja državne mature u kojoj mjeri još treba poboljšati svoje znanje da bi riješio što bolje ispite – rekao je za HRT Vinko Filipović, ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.
– Veliko je opterećenje bila probna matura u zgradi s obzirom na to da to zahtijeva velik broj dežurstava, a to je razdoblje kada su i na natjecanjima i završavaju se i projekti, to će svakako rasteretiti nastavnike – rekla je Dunja Marušić Brezetić, ravnateljica I. gimnazije Zagreb.
A time su se vodili i u Nacionalnom centru.
– Iz vrlo praktičnih razloga mi ćemo izbjeći da nastavnici ocjenjuju ispite, dežurstva i sve ono što je izazivalo određene probleme na probnoj maturi prošle godine – dodao je Filipović.
Inače, ove godine maturante čekaju još neke novine – pišu jedinstveni ispit iz hrvatskog jezika, a esej je, nakon četiri godine, ponovno uvjet za prolazak.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist