AktualnoUrednički izbor

MATKO TREBA VAŠU POMOĆ! Nakon 40 dana kome želja mu je ponovno stati na noge

MATKO TREBA VAŠU POMOĆ! Nakon 40 dana kome želja mu je ponovno stati na noge

Bolest ne bira te smo na nju svi jednako osjetljivi. Zbog toga nužno nam je zajedništvo i međusobna pomoć.

Upravo na to poziva Facebook post naše Korčulanke Darie Maroević čiji brat Matko trpi posljedice teškog moždanog udara. Naime, nakon sedam mjeseci borbe za život te višetjedne kome, Matko nije uspio vratiti svoje zdravlje i funkcionalnost. Zbog specifičnosti situacije nastale uslijed epidemije koronavirusa, jedina šansa mu je liječenje u Poliklinici Glavić, a za što mu je potrebno 70 tisuća kuna. I tu, dragi čitatelji, vi nastupate!

Svaka kuna je dobrodošla, a mi Darijinu molbu prenosimo u cijelosti:

‘Prošlo je 7 mjeseci borbe za život mog brata. Borbe u kojoj smo svaki dan živjeli u strahu od novih vijesti iz bolnice, ali i borbe u kojoj nikada nismo bili ostavljeni sami jer nam je nam je Bog slao dobre, drage i plemenite ljude.

Danas sam opet prinuđena zavapiti i zatražiti pomoć od sviju vas prijatelja i prijatelja od prijatelja kako bi moj Matko uz pomoć liječnika zadao poslijednji udarac bolesti i vratio se svojoj obitelji zdrav i funkcionalan. Ovo je još jedna od priča koja se ‘’događa drugome’’ i kušnja u kojoj smo se našli ispit je povjerenja, ljubavi i snage za sve njene aktere.

Moj Matko je divan otac troje maloljetne djece, predan suprug i obiteljski čovjek. Moj Matko je divna raspjevana i vesela duša uvijek na strani pravednosti. Moj Matko je pravi brat i prijatelj, rame za plakanje i utješitelj povrijeđenih. Moram učiniti sve kako bih mu pomogla da se nakon teškog moždanog udara koji se dogodio prije sedam mjeseci, konačno osovi na svoje noge.

Te strašne posljedice teškog moždanog udara moguće je pobijediti i trajno izliječiti u Poliklinici Glavić. Osim liječenja u potrazi smo i za stanom u okolici Poliklinike Glavić, gdje bi Matko bio smješten sa suprugom koja se posvetila njegovoj njezi.

Od zdravlja Matka dijeli 70 tisuća kuna. Sedamdeset tisuća kuna je cijena koju trebamo platiti kako bi Matko ponovo potrčao za svojim dječacima i donio kruh na stol svoje obitelji. Dragi prijatelji i prijatelji od prijatelja MOLIM 🙏 vas za solidarnost, za bratsku pomoć. Znam da plementost i suosjećanje naših ljudi nema granica.

Matkova terapija traje tri mjeseca. Za prvih 30 dana smo prikupili sredstva. Važno je da se odvija u kontinuitetu i ostatak novaca moramo imati prije Božića. U ova teška i neizvjesna vremena kada svi oskudjevamo, ne molim da izdvajate velike iznose. I samo 5 kuna bit će dovoljno ako vas se puno odazove.

Hvala vam svima koji se odazove i donirate za oporavak moga brata’.

Podaci za uplatu su: DARIA MAROEVIĆ (sestra), OTP banka, HR4124070003207204308

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist