DuList IN

MATIJA CVEK UOČI KONCERTA U SOLITUDU Ne fali mi nogomet, danas sam puno bolji u igranju PlayStationa

MATIJA CVEK UOČI KONCERTA U SOLITUDU Ne fali mi nogomet, danas sam puno bolji u igranju PlayStationa

Matija Cvek hrvatski je pjevač i tekstopisac koji je posebnu pažnju javnosti privukao prije nekoliko godina pjesmom ‘Visine’. Njegov prvi album ‘Izbirljivo i slučajno’ kojeg je objavio u 2021. godini ostvario je veliki uspjeh, a donio mu je i dva Porina. U kolovozu će održati prvi koncert u Dubrovniku, a tim povodom razgovarali smo s njim o glazbenoj, ali i nekadašnjoj nogometnoj karijeri te ima li apetite za inozemnu karijeru.

Prvi put stižete u Dubrovnik kako biste održali koncert. Kakvi Vas osjećaji prožimaju i što očekujete od koncerta, a što može očekivati publika?
Prožima me radost i nestrpljenje. S bendom uvijek na probama prolazim što bismo novo mogli odsvirati negdje gdje dolazimo prvi put, tako da za Dubrovnik spremamo sve ono naše staro (smijeh), ali će biti sigurno i neka pjesma iznenađenja. Drago mi je da pozornicu mogu dijeliti s dubrovačkim bendom Silente, privatno se družimo. Mi smo vam svi veliki fanovi Silentea.

Jeste li prije posjećivali Dubrovnik i vežu li Vas za ovaj grad neki događaji ili momenti iz prošlosti?
Imao sam priliku više puta posjetiti Dubrovnik, volim vaš grad čak i ljetni šušur. Nadam se da će me nakon 13. kolovoza vezati za vaš grad još puno novih i lijepih uspomena.

Možete li se vratiti unatrag i ukratko nam ispričati priču o Vašem početku ‘života s glazbom’. Tko je na vas utjecao?
Floskula je da sam prvo propjevao pa propričao. Tijekom djelovanja u prvom srednjoškolskom bendu, ozbiljnije sam pristupio satovima pjevanja kod profesorice Denis Vasilj s kojom radim i dan danas. A strast i ljubav prema glazbi su me gurali naprijed. Mogu reći da sam postepeno ostvario sve svoje ciljeve do danas.

Fali li vam nogomet? Znamo kako ste morali ‘svirati kraj’ i odustati od profesionalnog igranja ovog sporta zbog ozljede.
Ne fali mi nogomet, danas sam puno bolji u igranju PlayStationa (smijeh)!

Postoje li neki glazbenici na koje se ugledate? Jeste li već s nekima od njih nastupali ili biste to voljeli tek napraviti?
Imam veliku sreću da sam puno njih upoznao, s nekima i nastupao. Bio sam na Euroviziji s Jacquesom, s Ninom Badrić sam nastupao na njenom prošlogodišnjem prekrasnom koncertu u Splitu na Peristilu. Imamo još neke lijepe planove, ali vam ne mogu sve otkriti.

Dva Porina osvojili ste ove godine, a bili ste nominirani u četiri kategorije. Što za Vas predstavlja ova nagrada?
Porin je naša najprestižnija nagrada za glazbenika poput mene koji iza sebe ima samo jedan samostalni album, trenutno nema veće potvrde od struke. Presretan sam, što reći. Nekad se moram malo i uštipnuti da znam da je ovo sve stvarnost.

Jeste li zadovoljni uspjehom u Hrvatskoj ili imate apetite za inozemnu karijeru?
Zadovoljan i prezadovoljan sam uspjehom u Hrvatskoj. Moramo mi još puno svirati tu kod nas. A inozemna karijera, ako nas netko pozove, nećemo odbiti.

Zanimljivo je kako ste se već nekoliko puta okušali i u sinkronizaciji u crtanim filmovima. Kakvo je to za Vas iskustvo i na kojem Vam je projektu bilo najdraže raditi?
Tekst potpisujem ja, a u suradnji s Alanom Dovićem sam napravio glazbu za službeni song crtanog filma Korgi. To je crtana priča u kojoj je glavni glumac čovjekov najbolji prijatelj pas Korgi. Osim pjesme imao sam čast i biti uz bok iskusnih glumaca i to je prvi put da sam se okušao u sinkronizaciji. Bilo je to nezaboravno iskustvo.

Foto: Mislav Žabarović

Pročitajte još

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist

AKTIVNA HRVATSKA U DUBROVNIKU Jelena Atabeyki predstavlja svjetske hit vježbe za lice

Dulist

PUTOPIS IVANE PAVLIĆ PAVLINA Tajland – centar seks turizma i zemlja anđela

Dulist