Politika

MASKE SU PALE? HDZ: Iza Kristićeve priče o Malom Stradunu stoji njegov obiteljski interes

MASKE SU PALE? HDZ: Iza Kristićeve priče o Malom Stradunu stoji njegov obiteljski interes

Maske su (ponovo) pale! Nastupi vijećnika MOST-a Mara Kristića u kojima se poziva na zaštitu javnog interesa još jednom su se pokazali tek zavjesom iza kojih se skrivaju privatni interesi – napisali su u svom priopćenju iz HDZ GO Dubrovnik. Njega prenosimo u cijelosti:

– Gotovo nevjerojatno zvuči da je lokalni političar koji se uvijek poziva na zaštitu kako on to naziva malog čovjeka odlučio da prilikom izmjena i dopuna GUP-a Grada Dubrovnika umjesto da raspravlja o tome kako uravnotežit gradnju na području Grada Dubrovnika on se zalagao isključivo za projekt Mali Stradun. Tokom cijele rasprave na sjednici Gradskog vijeća navedeni vijećnik je pokušao uvjeriti ostale kolege kako je zapravo projekt Mali Stradun projekt od javnog interesa. U svom zanosu je očito zaboravio spomenut kako osim obitelji Sršen čije stavove gorljivo zastupa posljednjih par mjeseci iza navedenog posla stoji i brat vijećnikove supruge, gospodin Prkačin.

I da, maske su pale! No, ovo nije prvi put podsjećamo, Kristić je najprije kod donošenja kontroverznog GUP-a iz 2014. godine bio suzdržan. Naime, dok su Srđevci, koji su ga podržavali kao kandidata za gradonačelnika, bili dosljedni u stavu protiv GUP-a, Kristić, tada član Laburista, ostao je dosljedan – sebi i svojim interesima. Mediji su otkrili i zašto – radi privatne investicije ispod ulice Iva Vojnovića, a kojoj je izmjenama GUP-a omogućena gradnja još nekoliko katova iznad razine ceste (što je do tada bilo zabranjeno).
Ono što se pitamo jest hoće li se vijećnici koji su podržali vijećnika Kristića od istog ograditi jer ih je možda doveo u zabludu ili neće? Ostaje nam za vidjeti u narednim danima.

Na kraju iako je od Mara Kristića, Konavljani bi rekli ‘što je nogo, nogo je’! – zaključili su.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist