Politika

Kristić: Nisam u sukobu interesa, a bez institucija maske neće pasti

Tko pokušava suočiti građane s realnošću, a tko to uporno izbjegava, javnost se mogla uvjeriti na zadnjoj sjednici gradskog vijeća. Srećom, ista ta javnost je imala priliku slušati i gledati raspravu u svezi amandmana koji je nas sedam vijećnika podnijelo na dio prijedloga odluke koji se ticao Malog Straduna na Babinom Kuku pa je svima osim Vojku i ekipi jasno o čemu je tu bila riječ – poručio je u svom priopćenju gradski vijećnik Mosta Maro Kristić nadovezujući se na poruku HDZ-a GO Dubrovnik o tome da iz njegovog angažmana u svezi Malog Straduna stoji privatni interes. Njegovo obraćanje javnosti prenosimo u cijelosti.

– Amandmanom grupe vijećnika štitila su se već zajamčena prava od strane tog istog Grada Dubrovnika vlasnicima nekretnina na Malom Stradunu, koji su sami financirali i zajedno sa Gradom i strukom proveli arhitektonsko – urbanistički natječaj, a od kojih je jedan i brat moje supruge koji tamo ima manji poslovni prostor u kojem posluje njegova turistička agencija. U sklopu natječaja Grad Dubrovnik je organizirao javnu raspravu te ocijenio da je revitalizacija tog prostora od javnog interesa. Zaključno, Grad Dubrovnik se detaljno usuglasio s načinom provedbe projekta u smislu procesa ishođenja dozvola za gradnju te je isto predstavnik Grada Dubrovnika ovjerio svojim potpisom kao i svi ostali sudionici natječaja. Sam amandman je podnesen isključivo radi zaštite rezultata arhitektonsko – urbanističkog natječaja i njime se nikome nisu priskrbila nikakva dodatna prava pa stoga u njemu niti ne mogu postojati nikakvi elementi sukoba interesa o kojima Vojko i ekipa pišu, jer do danas nisu otkrili što su htjeli postići svojom predloženom nezakonitom izmjenom. Da stvar bude čudnija prozivaju me da sam suzdržanim glasom za izmjene GUP a iz 2014.godine pogodovao nekome, samo ni sami ne znaju objasniti kome niti kako bih to mogao napraviti suzdržanim glasom, jer to nikada nikome u povijesti demokracije do sada nije uspjelo. K tome, isti taj Gup su izglasali oni kao dionici Dubrovačkog dogovora. Razumijem da im je teret krize i manifetluka iz prošlosti i sadašnjosti velik, a ja sam uvijek spreman pomoći kroz konstruktivnu raspravu i borbu argumentima, kao što ih i ovaj put molim da pojasne taj privatni interes u amandmanu grupe vijećnika, kao i kako sam ja to suzdržanim glasom mogao nekome pogodovati. Samo se nadam da iza ovakvih promašenih pamfleta ne stoji strah zbog mog poziva institucijama, bez kojih na žalost očito nećemo naprijed, a maske neće moći pasti – zaključio je Kristić.

Pročitajte još

Umjetna inteligencija prekopirala Vlahušića!? Evo odgovora o najvažnijim pitanjima za Dubrovnik

Dulist

VLAHUŠIĆ ‘Dubrovnik ima ograničene razvojne mogućnosti dok u cijelosti ne bude upravljao morem od Belvedera do Elafita’

Dulist

Cossiga posmrtno proglašen počasnim građaninom, Trostmannu nagrada za životno djelo

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija