Politika

MARO KRISTIĆ Zašto je podržan plan Zračne luke koji pokriva nečiju nesposobnost?

Vijećnik Mosta Maro Kristić odgovorio je novim priopćenjem Gradu Dubrovniku na temu letova tijekom zimske sezone.
-Drago nam je da je naš osvrt na stanje letova tijekom zimskih mjeseci postigao svoj cilj, iako naša kritika nije bila usmjerena samo prema gradskoj upravi. Naime, prvi su reagirali i pokazali znakove života po ovom pitanju što svakako pozdravljamo. Nismo od onih koji likuju nad lošim rezultatima, jer to nije smisao našeg političkog djelovanja, a još manje smo katastrofičari koji obezvrjeđuju tuđi rad i rezultate, ili vrebaju na greške poput recentne s autobusnim čekaonicama da bi na njima poentirali. Sve što želimo je argumentiran i konstruktivan dijalog, a gradskoj upravi nitko ne može oduzeti zasluge za ono što se dobro napravilo i barem mi smo to uvijek znali prepoznati i pohvaliti, no kada je riječ o zračnoj povezanosti u zimskim mjesecima koja podsjeća na onu iz 1995. godine ne vidimo puno toga dobrog, kao što ne prepoznajemo niti jedan navod iz njihovog reagiranja kojim bi uspjeli demantirati ono o čemu smo pisali u našem priopćenju. Kartaškim rječnikom, mi u kupe, gradska uprava u špade, ali činjenice i dalje stoje. Širiti optimizam je lijepo i to svakako podržavamo, ali ljude s vremena na vrijeme treba suočiti s istinom koju i sami vide i osjete, a ona je takva da stanje nije ružičasto kao što ga se pokušava prikazati – navodi Kristić u priopćenju.
Nadalje ističe kako nitko ne osporava neke nove ljetne zračne linije, ali…
-Koliko nam je poznato ljetni red letenja u Zračnoj luci Dubrovnik počinje krajem ožujka i to je tako zadnjih 50 godina pa to što bi prvi izravni međunarodni letovi trebati krenuti tada nikako ne možemo nazvati Vašim postignućem. A zatim, sasvim konkretno, iako nitko ne bi bio sretniji od nas da se to ostvari, nepotrebno obmanjujete javnost s očekivanih 80 posto prometa iz rekordne 2019. u čemu Vas demantira sama Zračna luka Dubrovnik koja je u svojem službenom planu poslovanja za 2022. godinu iskazala kudikamo manju brojku od 2 300 000 tisuća putnika, koliko bi iznosilo tih 80 posto kojima sada mažete oči javnosti. Ako je već to tako, nikako nam nije jasno zašto je Grad Dubrovnik kao suvlasnik zračne luke podržao plan koji nije u skladu s gore navedenim očekivanjima i zašto je predstavnik Grada u skupštini te iste zračne luke dignuo ruku za potpuno drugačija, preskromna očekivanja koja pokrivaju nečiju nesposobnost – zaključio je Maro Kristić.

Pročitajte još

SVEČANA SJEDNICA Franković predočio građanima račune, Potrebica zahtijeva novo rješenje brze ceste!

Dulist

MILAN KAPOVIĆ Petrov imenovao privremenog povjerenika Mosta za Dalmaciju

Dulist

Umjetna inteligencija prekopirala Vlahušića!? Evo odgovora o najvažnijim pitanjima za Dubrovnik

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija