Grad

MARKO MILJANIĆ Nije nam cilj represija, već uvesti red

MARKO MILJANIĆ Nije nam cilj represija, već uvesti red

Marko Miljanić, novi pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu, dubrovačkoj javnosti je postao poznat još u ožujku 2013. godine kao HSS-ov kandidat za zamjenika gradonačelnika Željku Ragužu na lokalnim izborima.

Ovaj diplomirani ekonomist, koji je na pročelničko mjesto stigao s menadžerske pozicije u tvrtci ALH, u međuvremenu je promijenio stranku, točnije slijedio je Raguža u novoosnovanu DUSTRA-u. Premda su mu lokalni mediji predviđali pročelničko mjesto njegovog punca Milana Perića, koji se iz Odjela za poduzetništvo, turizam i more vratio u obrazovni sustav, krajem kolovoza javnost je doznala kako će ipak naslijediti Anitu Burić. Za DuList Miljanić govori o komunalnim problemima Grada, vašaru u Uvali Lapad, velikom problemu obornskih voda, karićara u povijesnoj jezgri, ali i o odnosu sa Željkom Ragužem i Milanom Perićem.

Komunalni redari su imali pune ruke posla u ugostiteljstvu u sezoni koja je pri kraju. Koliko je prekršaja ugostitelja zabilježeno ove godine, unutar i izvan sezone?
U 2015. godini do listopada komunalno je redarstvo izdalo 350 prekršajnih naloga i pokrenulo 80 upravnih postupaka. Od toga na ugostitelje otpada 40 prekršajnih naloga i 10 upravnih postupaka. Razlozi postupanja prema ugostiteljima su bili zauzimanje javne površine bez ugovora, nepropisno odlaganje otpada, prekomjerna buka te nepropisno reklamiranje. Naš cilj nije represija i sankcioniranje nego prvenstveno uvođenje reda i poštivanje gradskih odluka i pravilnika.

Jesu li točne priče o nekažnjavanju ugostitelja temeljem prijateljstva s komunalcima i je li možda rješenje u tz.v uvoznim sezonskim komunalcima, o pitanju Uvale Lapad, gdje stojimo s akcijama promjene svjesti građana o čistoći grada te odlaganju otpada, gdje je ‘zapelo’ u rješavanju sustava oborinske odvodnje, poplavama, kanalizaciji pod Petkom, te zakonima – sve su to teme o kojima smo porazgovarali s novim pročelnikom, koji nam je otkrio i kakav je njegov odnos sa Željkom Ragužem te puncem Milanom Perićem, čije mu se mjesto najavljivalo. O svemu čitajte u novom broju DuLista koji je od srijede na kioscima!

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist