Grad

MARKO MILJANIĆ Nije nam cilj represija, već uvesti red

Marko Miljanić, novi pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu, dubrovačkoj javnosti je postao poznat još u ožujku 2013. godine kao HSS-ov kandidat za zamjenika gradonačelnika Željku Ragužu na lokalnim izborima.

Ovaj diplomirani ekonomist, koji je na pročelničko mjesto stigao s menadžerske pozicije u tvrtci ALH, u međuvremenu je promijenio stranku, točnije slijedio je Raguža u novoosnovanu DUSTRA-u. Premda su mu lokalni mediji predviđali pročelničko mjesto njegovog punca Milana Perića, koji se iz Odjela za poduzetništvo, turizam i more vratio u obrazovni sustav, krajem kolovoza javnost je doznala kako će ipak naslijediti Anitu Burić. Za DuList Miljanić govori o komunalnim problemima Grada, vašaru u Uvali Lapad, velikom problemu obornskih voda, karićara u povijesnoj jezgri, ali i o odnosu sa Željkom Ragužem i Milanom Perićem.

Komunalni redari su imali pune ruke posla u ugostiteljstvu u sezoni koja je pri kraju. Koliko je prekršaja ugostitelja zabilježeno ove godine, unutar i izvan sezone?
U 2015. godini do listopada komunalno je redarstvo izdalo 350 prekršajnih naloga i pokrenulo 80 upravnih postupaka. Od toga na ugostitelje otpada 40 prekršajnih naloga i 10 upravnih postupaka. Razlozi postupanja prema ugostiteljima su bili zauzimanje javne površine bez ugovora, nepropisno odlaganje otpada, prekomjerna buka te nepropisno reklamiranje. Naš cilj nije represija i sankcioniranje nego prvenstveno uvođenje reda i poštivanje gradskih odluka i pravilnika.

Jesu li točne priče o nekažnjavanju ugostitelja temeljem prijateljstva s komunalcima i je li možda rješenje u tz.v uvoznim sezonskim komunalcima, o pitanju Uvale Lapad, gdje stojimo s akcijama promjene svjesti građana o čistoći grada te odlaganju otpada, gdje je ‘zapelo’ u rješavanju sustava oborinske odvodnje, poplavama, kanalizaciji pod Petkom, te zakonima – sve su to teme o kojima smo porazgovarali s novim pročelnikom, koji nam je otkrio i kakav je njegov odnos sa Željkom Ragužem te puncem Milanom Perićem, čije mu se mjesto najavljivalo. O svemu čitajte u novom broju DuLista koji je od srijede na kioscima!

Pročitajte još

Mirna Batistić; ravnateljica Instituta za more i priobalje: ‘Stanje u našem moru još uvijek je ne dobro, ne zadovoljavajuće, nego odlično!’

Mia Njavro Banić

Jelka Tepšić odlikovana Križem Reda za civilne zasluge Kraljevine Španjolske

Dulist

Ovo su najbolji dubrovački doktori!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija