Grad

MARKO BALIJA ‘Sazivamo konferenciju za medije, Franković je priznao da su utjecali na upravni postupak’

MARKO BALIJA 'Sazivamo konferenciju za medije, Franković je priznao da su utjecali na upravni postupak'

Sutra ćemo sazvati konferenciju za medije na kojoj ćemo detaljno prokomentirati sve ono to je gradonačelnik Mato Franković iznio na današnjoj konferenciji. Među ostalim, on je na neki način priznao da je Gradska uprava u ovom postupku počinila kazeno djelo jer su utjecali na upravni postupak – prokomentirao je za DuList vlasnik tvrtke Consultants Marko Balija, a nastavno na Frankovićeve izjave koje je iznio na konferenciji za medije ovog ponedjeljka na temu optužbi ove tvrtke oko projekta za hotel Sumratin

Gradonačelnik je, podsjetimo, među ostalim, naglasio kako ovaj investitor nije podnio potpunu dokumentaciju za ishođenje lokacijske dozvole te da je naložio zamjenici Tokić da pregleda dokumentaciju. Njezinim pregledom, rekao je Franković, utvrđeno je kako dokumentacija nije usklađena s GUP-om Grada Dubrovnika.

Franković je istaknuo i kako je Balija kao investitor slao zamjenici Tokić poruke prijetećeg sadržaja u kojima je, naglasio je, tražio da se Tokić prestane baviti njime i njegovim tvrtkama, a posebno kočenjem projekta Hotela Sumratin. Podsjetimo i kako je Balija krajem proteklog tjedna poslao gradskim vijećnicima pismo u kojem navodi kako postoje indicije da Franković i Tokić ometaju izdavanje dozvole, a Franković je ovog ponedjeljka to protumačio kao pokušaj utjecaja na gradske vijećnike jer je upravo Gradsko vijeće ono koje će odlučivati o možebitnoj prodaji čestice ovog hotela koja je u vlasništvu Grada Dubrovnika.

Foto: VK Jug AO

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist