Hrvatska

MARKICA ANDRIČIĆ I MAJKA ANĐELKA Godinama se bore s bolešću, a sada trebaju našu pomoć

Već smo pisali o vapaju za pomoć majke Markice Andričića, 38-godišnjeg mladića koji boluje od cerebralne paralize. Živi s majkom Anđelkom, samohranom majkom, i dvije mlađe sestre.

Markica Andričić 38-godišnjak je koji boluje o cerebralne paralize, a njegova majka Anđelka moli za pomoć. Samohrana majka lavica brine se za njega i dvije mlađe sestre a sve što traže je minimalna pomoć.
Naime, prije četiri godine Markica je bio u bolnici na dugotrajnom liječenju od urinarne infekcije te je zadobio teške dekubitalne rane koje mu nažalost ni do danas nisu u potpunosti zarasle. Kako navodi Metković News, njegova majka Anđelka je nakon 30 godina rada u “Zvijezdi” prije pet godina dobila status njegovateljice. Iako su je djelatnici Centra za socijalnu skrb Novi Zagreb nagovarali da Markicu stavi u dom, ona ih je odbila jer smatra da se za njezinog sina nitko ne može bolje brinuti od nje same.

Anđelka već godinama spava uz Markicu kojega treba svaka dva sata okretati i paziti kako mu ne bi došlo do krvarenja u ranama. Kaže kako je Markici sada nešto bolje, ali daleko je to od oporavka. Nažalost, od ono malo novaca koje dobivaju, teško je platiti sve ono što je potrebno za Markicu, pa moli ljude dobra srca da joj pomognu, ako ništa drugo s gazama koje su joj jako potrebne:

– Hitno nam trebaju sterilne gaze od 50 i 100 cm, betadine, tyrosur prah i cicatridina sprej za rane kao i vrećice za ispust. Ako nam dobri ljudi mogu pomoći bila bih im zahvalna jer od ono malo novaca koje dobijemo nemoguće je kupiti sve što je potrebno za Markicu, – očajna je Anđelka koja se osim za bolesnog sina mora brinuti i za dvije kćeri koje još uvijek idu u školu.

Anđelka moli ako postoji netko tko bi mogao pomoći prilagoditi invalidska kolica, neka joj se javi. Prije nešto više od godinu dana obitelji je zbog dugova bila bez tople vode i grijanja, ali zahvaljujući anonimnoj osobi koja im je platila dug od 5800 kuna situacija se popravila. Ali hrabroj majci koja se brine za teško bolesnog sina i dvije kćeri pomoć je i više nego potrebna.

Ako želite donirati novac, uplatite ga na račun Markica Andričić, Zagrebačka banka, HR 1023600003237802475, SWIFT/BIC: ZABAHR2X.

Imate li potrepštine koje su Markici hitno potrebne kako bi mu bilo barem malo lakše nazovite Anđelku Andričić na broj telefona 098/ 958 47 22.

Pročitajte još

PRVI PUT U HRVATSKOJ Iza nas je prvi dan europskog prvenstva ClubSwan36

Dulist

Na tržištu vina otkriveno čak sedam ‘lažnjaka’

Dulist

OBNOVA FLOTE DO 2026. Nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines kupuje šest novih zrakoplova

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija