Sport

Mario Hezonja se nakon pet godina vraća u hrvatsku reprezentaciju?

Mario Hezonja se nakon pet godina vraća u hrvatsku reprezentaciju?

Veljko Mršić, izbornik hrvatske reprezentacije trebao bi u srijedu objaviti širi popis reprezentacije koja će od 29. lipnja tražiti plasman na olimpijske igre kroz kvalifikacijski turnir u Splitu. Prema dostupnim informacijama u čijem posjedu je Jutarnji.hr, nakon dugo vremena, na tom popisu bit će i Dubrovčanin Mario Hezonja, koji bi nakon pet punih godina i četvrtfinalne utakmice na Igrama u Riju protiv Srbije ponovo trebao obući dres reprezentacije.

Prema onome što se moglo saznati, Hezonja se posljednjih dana raspitivao o tome računala li se na njega za ovo ljeto ili ne. Nakon te prvotne inicijative, stupilo se i u kontakt, a naposljetku, za pretpostaviti je, razgovarali su i sam Hezonja i izbornik Mršić.

Nema dvojbe oko toga kako bi Mario Hezonja i te kako pomogao Hrvatskoj, jer riječ je o igraču koji može puniti obje krilne pozicije, a u slučaju da smo kompletni, ako na pozicijama dva do pet imamo Krunu Simona, Bojana Bogdanovića, Marija Hezonju i Darija Šarića, uz playa, bio je to jedan od Roka, Ukić ili Rogić, možda čak i Luka Babić, onda bi Mršić imao postavu koja bi mogla sve preuzimati u obrani, a pitanje je kako bi takav profil igrača bio u stanju čuvati netko od naših protivnika.

Uvrštavanje Marija Hezonje dobro je i zbog nejasne situacije oko toga kad će biti slobodni od svojih NBA obveza naša tri NBA igrača. U tijeku je prva runda doigravanja, klubovi naših igrača nisu naročito startali u doigravanje, Ivica Zubac je, štoviše na 0-2 s Mavsima, a njih trojicu (još su tu Bogdanović i Šarić) će Mršić čekati praktički do posljednjeg mogućeg termina za priključivanje uoči turnira u Splita.

Reprezentacija bi se trebala okupiti 8. lipnja i krenuti s pripremama u Opatiji. U Rijeci će igrati jednom sa Slovenijom, onda i uzvrat u Ljubljani, nakon čega se seliu Split, gdje je čekaju dva ogleda protiv Portorika, jedan otvoreni i jedan zatvoreni za javnost do početka kvalifikacija 29. lipnja, donosi Jutarnji.hr.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist