Aktualno

SVEČANI PRIJEM Predsjednik Milanović odlikovao generala Nojka Marinovića

Prijem ratnih zapovjednika iz Domovinskog rata na kninskoj tvrđavi | Foto: MOH/ J. Kopi

U svečanom ozračju uoči 25. obljetnice VRO Oluja na Kninskoj tvrđavi održan je svečani prijem ratnih zapovjednika, a tom prigodom predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović promaknuo je i pohvalio 161 pripadnicu i pripadnika Hrvatske vojske te je donio Odluku o dodjeli odlikovanja Veleredom kralja Petra Krešimira IV. s lentom i Danicom za izniman doprinos stvaranju ratne strategije i vojne doktrine, zasluge u izgradnji Oružanih snaga RH te za osobite uspjehe u vođenju i zapovijedanju postrojbama Oružanih snaga RH, i to generalima Miljenku Crnjacu, Đuru Dečaku, Marijanu Marekoviću, Rahimu Ademiju, Luki Džanku, zapovjedniku obrane Dubrovnika Nojku Marinoviću, Damiru Krstičeviću, Vinku Vrbancu i Anti Kotromanoviću.

Predsjednik Milanović poručio je kako je 25 godina nakon velike pobjede Hrvatske vojske u Domovinskom ratu ‘vrijeme da se okupimo zajedno te da još jednom ponovimo koliko je velikih stvari učinila mala grupa dobrih ljudi učinila i postigla u Domovinskom ratu’.

-Hrvatski rat je bio pravedan rat, težak i krvav. Moja je čast 25 godina nakon rata da odlikujem hrvatske postrojbe iz Bosne i Hercegovine, to je naš dug časti. Sve ono što su si hrvatski vojnici postavili kao zadatke u teškom i neizvjesnom putu, nama je dalo određene vrijednosti koje danas neumorno moramo slijediti – rekao je predsjednik Milanović.

Foto/Video: MORH/J. Kopi

 

Pročitajte još

HOĆE LI NAM IMATI TKO ODRADITI SEZONU? ‘Prije smo po čistačicu morali u Makedoniju, a sada za radno mjesto dođe 70 prijava’

Maria Prkut

Od ponoći nove cijene goriva, benzin i LPG bi mogli pojeftiniti

Dulist

INVESTITOR ZATRAŽIO LOKACIJSKU DOZVOLU ZA INFRASTRUKTURU NA PREDJELU ‘VELIKI STOL’ Resort u Trstenome zapeo na cesti

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija