Grad

Marija Radonić i Crveni križ dobitnici priznanja Povjerenstva osoba s invaliditetom

Marija Radonić i Crveni križ dobitnici priznanja Povjerenstva osoba s invaliditetom

Dr. Marija Radonić i Gradsko društvo Crvenog križa dobitnici su godišnjih priznanja Povjerenstva osoba s invaliditetom Grada Dubrovnika.

Priznanja su im uručena na svečanosti uz Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Zahvalnice su ovom prigodom dobili Grad Dubrovnik i Dubrovačko neretvanska županija. Svi su na poklon dobili sliku članice udruge Poseban prijatelj Ivane Švarc.
Sve nazočne je uvodnom riječju pozdravila zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić, naglasivši svekolike napore gradske uprave na poboljšanju uvjeta života i rada osoba s invaliditetom, počevši od strateških gradskih dokumenta za izjednačavanje mogućnosti za osobe s invaliditetom, preko značajnih proračunskih sredstava za rad udruga i poboljšanje infrastrukturnih i prometnih uvjeta pa do najnovijih gradskih projekata poput osnivanja Centra za pružanje usluga u zajednici i posebne proračunske stavke za šport za osobe s invaliditetom.
Prezentaciju “Izjednačavanje mogućnosti za bavljenje športom osoba s invaliditetom na području Grada Dubrovnika” prikazao je zamjenik pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić, naglasivši sinergiju triju inicijativa usmjerenih na uključivanje djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u športske aktivnosti. Radi se o javnom pozivu Grada Dubrovnika za Program javnih potreba u športu Grada Dubrovnika za osobe s invaliditetom, inicijativi Akademije zdravog življenja iz Pule za uključivanje Grada Dubrovnika u Special Power League, hrvatsku nogometnu ligu za djecu s teškoćama u razvoju, te inicijativi Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Splita da se u Dubrovniku organizira promocija športskih disciplina kojima se mogu baviti osobe s invaliditetom, koja se održala u športskoj dvorani Osnovne škole Montovjerna 21. listopada. Predstavnica Rezervata Lokrum Kristina Čučija predstavila je dva vrijedna projekta koji se provode na Lokrumu u suradnji s Centrom UP2DATE i udrugom Poseban prijatelj, “Turizam+” i “Lokrum4you” u ukupnoj vrijednosti od 281.000 kuna.

Izvor; foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist