Aktualno

Manjgura osvojila tri međunarodne nagrade Polaris za projekt kriznog komuniciranja u turizmu

Na velikom međunarodnom natjecanju Polaris awards hrvatska agencija za odnose s javnošću Manjgura osvojila je čak tri nagrade za kampanju ‘Total Croatia Travel INFO – Odmor koji zaslužujete je bliže nego što mislite, samo trebate prijeći granicu’.

Projekt je u suradnji s Total Croatia News i Paulom Bradburyjem pokrenut u ljeto 2020., za vrijeme pandemije koronavirusa, s ciljem da se svim gostima koji planiraju doći u Hrvatsku ponudi relevantan izvor informacija.
Uz podršku agencije Mediacor uspostavljena je Viber zajednica Total Croatia Travel INFO putem koje su korisnici zaprimali svakodnevno ažurirane obavijesti o mjerama na snazi i načinima dolaska u Hrvatsku, a članovima zajednice na raspolaganju je bio i chatbot – virtualni asistent, programiran da odgovara na najčešća pitanja. Ipak, za efikasnost, točnost i samoodrživost projekta najviše su zaslužni vrijedni volonteri na projektu, koji su tijekom cijelog ljeta, više puta dnevno, ažurirali najvažnije podatke i odgovarali na pitanja korisnika unutar TCTI Viber zajednice.

-Nakon međunarodnog HUOJ Grand Prixa, tri nove nagrade dodatna su potvrda vrijednosti projekta koji je počeo od bezazlenog komentara na granici Hrvatske i Slovenije. Ideja da kroz kanal koji je ljudima danas najprirodniji – live chat, omogućimo da dobiju prave informacije pretvorila se u platformu koja kontinuirano raste i danas iz Viber zajednice izrasta u pravu virtualnu turističku zajednicu – izjavio je direktor Manjgure i začetnik projekta TCTI, Krešimir Macan.

-Obično me pitaju zašto smo to uopće učinili bez ikakvog proračuna i što nas je održavalo. Postali smo virtualni recepcijski ured Hrvatske a glavno pravilo dobrog domaćina je da ne odbija niti jednog gosta. A pitanja su jednostavno dolazila. Jedna vrlo važna stvar koju svi zaboravljaju – putovanja nakon pandemije bila su vrlo složena i obično izazovna već u prvim koracima, primjerice dok su se ukrcavali u avion. Ponosan sam što mogu reći da su se svi članovi naše zajednice i oni kojima su prosljeđivali informacije uspješno ukrcali u avione usprkos svemu i sletjeli u Hrvatsku. Moram i ovim putem zahvaliti izuzetno susretljivim i profesionalnim djelatnicima MUP-a, koji su uz svoj redovan posao osjetno doprinijeli točnosti podataka u našoj Viber zajednici – izjavio je Paul Bradbury, osnivač Total Croatia News i Total Croatia, ističući kako je bez kune promocije, Viber zajednica u kratkom roku narasla na više od 9000 članova, koji su mjesečno pristupali do 200.000 puta.

Ovo je već drugi Manjgurin projekt nagrađen Polarisom, međunarodnim priznanjem za političku komunikaciju i inovativno korištenje komunikacijskih tehnologija u odnosima s javnošću. Agencija je 2018. osvojila nagradu u kategoriji političke komunikacije za izbornu kampanju u suradnji s klijentom Željkom Burićem i HDZ Šibenik pod nazivom ‘Kako je Željko Burić postao prvi reizabrani gradonačelnik Šibenika u povijesti’. Svečana ceremonija održana je u ponedjeljak, 31. svibnja u 20 sati putem video linka.
Nagrada Polaris dodjeljuje se pod pokroviteljstvom Europske udruge političkih konzultanata (EAPC), Međunarodne udruge političkih konzultanata (IAPC) i Latinsko-američke udruge političkih konzultanata (ALCP). Prijavitelji svoje kampanje mogu prijaviti u 18 različitih kategorija poput Kampanja za društvene mreže, PR kampanja, Radijska kampanja, TV kampanja, Mobile kampanja, Fundraising kampanja i sl. Organizatori objašnjavaju kako je Polaris drugi naziv za Sjevernjaču, najsjajniju zvijezdu vidljivu na sjevernoj hemisferi. Kao što je ona tisućama godina vodila čovječanstvo i mnoge istraživače i vođe do njihova cilja, tako i politički savjetnici vode kandidate, političke stranke, pokrete i vođe današnjice.

Pročitajte još

NAJAVA RADOVA Tko je u petak bez struje?

Dulist

PRED VRATIMA JE PROMJENA VREMENA Za vikend pripremite ombrele

Dulist

Dubrovčanin Đuro Sessa na čelu Europske udruge sudaca

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija