Aktualno

Manjgura osvojila tri međunarodne nagrade Polaris za projekt kriznog komuniciranja u turizmu

Manjgura osvojila tri međunarodne nagrade Polaris za projekt kriznog komuniciranja u turizmu

Na velikom međunarodnom natjecanju Polaris awards hrvatska agencija za odnose s javnošću Manjgura osvojila je čak tri nagrade za kampanju ‘Total Croatia Travel INFO – Odmor koji zaslužujete je bliže nego što mislite, samo trebate prijeći granicu’.

Projekt je u suradnji s Total Croatia News i Paulom Bradburyjem pokrenut u ljeto 2020., za vrijeme pandemije koronavirusa, s ciljem da se svim gostima koji planiraju doći u Hrvatsku ponudi relevantan izvor informacija.
Uz podršku agencije Mediacor uspostavljena je Viber zajednica Total Croatia Travel INFO putem koje su korisnici zaprimali svakodnevno ažurirane obavijesti o mjerama na snazi i načinima dolaska u Hrvatsku, a članovima zajednice na raspolaganju je bio i chatbot – virtualni asistent, programiran da odgovara na najčešća pitanja. Ipak, za efikasnost, točnost i samoodrživost projekta najviše su zaslužni vrijedni volonteri na projektu, koji su tijekom cijelog ljeta, više puta dnevno, ažurirali najvažnije podatke i odgovarali na pitanja korisnika unutar TCTI Viber zajednice.

-Nakon međunarodnog HUOJ Grand Prixa, tri nove nagrade dodatna su potvrda vrijednosti projekta koji je počeo od bezazlenog komentara na granici Hrvatske i Slovenije. Ideja da kroz kanal koji je ljudima danas najprirodniji – live chat, omogućimo da dobiju prave informacije pretvorila se u platformu koja kontinuirano raste i danas iz Viber zajednice izrasta u pravu virtualnu turističku zajednicu – izjavio je direktor Manjgure i začetnik projekta TCTI, Krešimir Macan.

-Obično me pitaju zašto smo to uopće učinili bez ikakvog proračuna i što nas je održavalo. Postali smo virtualni recepcijski ured Hrvatske a glavno pravilo dobrog domaćina je da ne odbija niti jednog gosta. A pitanja su jednostavno dolazila. Jedna vrlo važna stvar koju svi zaboravljaju – putovanja nakon pandemije bila su vrlo složena i obično izazovna već u prvim koracima, primjerice dok su se ukrcavali u avion. Ponosan sam što mogu reći da su se svi članovi naše zajednice i oni kojima su prosljeđivali informacije uspješno ukrcali u avione usprkos svemu i sletjeli u Hrvatsku. Moram i ovim putem zahvaliti izuzetno susretljivim i profesionalnim djelatnicima MUP-a, koji su uz svoj redovan posao osjetno doprinijeli točnosti podataka u našoj Viber zajednici – izjavio je Paul Bradbury, osnivač Total Croatia News i Total Croatia, ističući kako je bez kune promocije, Viber zajednica u kratkom roku narasla na više od 9000 članova, koji su mjesečno pristupali do 200.000 puta.

Ovo je već drugi Manjgurin projekt nagrađen Polarisom, međunarodnim priznanjem za političku komunikaciju i inovativno korištenje komunikacijskih tehnologija u odnosima s javnošću. Agencija je 2018. osvojila nagradu u kategoriji političke komunikacije za izbornu kampanju u suradnji s klijentom Željkom Burićem i HDZ Šibenik pod nazivom ‘Kako je Željko Burić postao prvi reizabrani gradonačelnik Šibenika u povijesti’. Svečana ceremonija održana je u ponedjeljak, 31. svibnja u 20 sati putem video linka.
Nagrada Polaris dodjeljuje se pod pokroviteljstvom Europske udruge političkih konzultanata (EAPC), Međunarodne udruge političkih konzultanata (IAPC) i Latinsko-američke udruge političkih konzultanata (ALCP). Prijavitelji svoje kampanje mogu prijaviti u 18 različitih kategorija poput Kampanja za društvene mreže, PR kampanja, Radijska kampanja, TV kampanja, Mobile kampanja, Fundraising kampanja i sl. Organizatori objašnjavaju kako je Polaris drugi naziv za Sjevernjaču, najsjajniju zvijezdu vidljivu na sjevernoj hemisferi. Kao što je ona tisućama godina vodila čovječanstvo i mnoge istraživače i vođe do njihova cilja, tako i politički savjetnici vode kandidate, političke stranke, pokrete i vođe današnjice.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist