Aktualno

Ulipud izlaže 181. izložbu ‘Covidov efekt’

Udruga ULIPUD u srijedu 2. lipnja u Luži otvara 181. izložbu naziva ‘Covidov efekt’. Na izložbi će sudjelovati 30 članova udruge, a naglašavaju kako će posjetitelji moći pogledati izložbu od 3. lipnja do 16. lipnja.
Nova ULIPUD-ova izložba dio je slijeda izložbi nazvanih Covidov efekt i Iza zatvorenih vrata, ‘ali i slobode i neovisnosti izražavanja čak kada se radi o tzv. izolaciji, koja dovodi do pojačanog otuđenja čovjeka od čovjeka i činjenici da sam umjetnik ponekad postaje sam sebi stranac’, navode u najavi.

-Koliko će on to biti i ostati ovisi o njegovoj snazi izražavanja koja jasno prethodi sveopći svjetonazor. Neki od autora se izražavaju figurativno, dok drugi nastoje apstakcijom postići untarnju i vnjsku ravnotežu.
Likovnost se kreće simetrično, dok primijenjena umjetnost zadržava svoju energiju ekspanzije ka više dimenzionalnom izrazu. Sve u svemu umjetnost je jaka koliko se oslanja na umjetnika i njegovu snagu, njegov portret i profil stvaranja – ističu iz udruge.

Pročitajte još

PROČEŠLJALI SMO POSLOVANJE DUBROVAČKE TVORNICE Najam ‘donio’ TUP-u u 2020. skoro 4 milijuna kuna

Dulist

NA ‘FESTIVALU SLOBODE’ PUŠTALI GUNDULIĆEVU ‘HIMNU’ Franković: Koje licemjerstvo. Znaju li da sloboda nosi odgovornost?

Dulist

MORAO NAPUSTITI DUGOGODIŠNJI KROV NAD GLAVOM, SITUACIJA SE ČINILA BEZNADNOM Branitelj Dragan Čobanski dobit će stan na Batali

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija