Aktualno

MANJE ĆEMO SPAVATI Ovu nedjelju okrenite kazaljke!

Ove nedjelje, 25. ožujka, nećete se naspavati, no vjerujemo kako vam neće biti žao zbog toga! Naime, ponovo okrećemo na ljetno vrijeme, i to na ovaj datum u dvije ure ujutro.

Dakle, za vrijeme ljetnog računanja vremena, sat se miče naprijed – s dvije okrenite kazaljke na tri ure. Ukoliko u ove ure budete na nekom ludom provodu, ne zaboravite kako ćete i uru manje plesati, a ako pak ostajete doma – pođite malo ranije leć!

Ljetno računanje vremena je ono ‘nametnuto’, a uvelo se kako bi dani u proljeće, ljeto te i malo jeseni dulje trajali, a razloga je više – od potrebe da se smanje troškovi potrošnje električne energije, odnosno da se više koristi prirodna svjetlost dana, ali i zbog opće produktivnosti. Inače, u veljači ove godine upravo su kazaljke bile glavna tema u Europskom parlamentu, kada je skupina zastupnika ponovo aktivirala priču o ukidanju ovih promjena.

Jedan od brojnih razloga za ukidanje pomicanja bio je onaj zdravstveni, odnosno nemogućnost brojnih osoba da se prilagode ovim promjenama dvaput godišnje.

Pročitajte još

Ibrica Jusić jedan je od kandidata za predstavnika Hrvatske na Eurosongu

Dulist

POMOĆ ZA DUBROVČANE Pridružite se humanitarnoj akciji za 26 djece

Dulist

NENO ALARM Hrvatska dobiva sustav uzbunjivanja koji pomaže kod brzog pronalaska nestale djece

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija