Aktualno

MASOVNO TROVANJE NA OSOJNIKU Psi i mačke ugibaju kroz 15 minuta u mukama

Nakon niza slučajeva trovanja kućnih ljubimaca u brojnim hrvatskim gradovima, opasna supstanca se pojavila i u našem gradu.

Društvo za zaštitu životinja Dubrovnik zaprimilo je dojavu ogorčenih stanovnika Osojnika o masovnom trovanju pasa i mačaka. Kako ističu stanovnici, životinje su ‘ugibale u najgorim mukama oko 15 minuta’ što je ‘pokazatelj kako se radi o jakom otrovu’.

Predsjednica Društva Anica Sambrailo izvijestila je PU Dubrovačko-neretvansku te se policija nakon razgovora uputila na teren. O svemu je Društvo izvijestilo i veterinarsku inspekciju.

Ako imate bilo kakve informacije koje mogu pomoći kako bi se počinitelj ovog kaznenog djela pronašao i kaznio, Društvo moli da im se javite na brojeve 0918815711 ili 0915918434.

– Ukoliko pak primjetite sumnjive supstance, osigurajte prostor i nazovite 112. Vidite li otrovanu životinju, odmah pomiješajte sol i toplu vodu kako bi povratili sadržaj te krenite hitno u veterinarsku ambulantu – istaknuli su iz Društva.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

MARO I DOMINKO RADIĆ Spašavali su živote – jedan na moru, drugi u bolnici

Mia Njavro Banić

DRAGOVOLJAC DOMOVINSKOG RATA ROBERTO MACHIEDO Generacijo, iskazali smo se i obranili!

Mia Njavro Banić

TUGA I PONOS Dan kad je obranjena sloboda

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija