Aktualno

Malostonski zaljev park prirode?

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina ovu nedjelju provodi na krajnjem jugu Hrvatske povodom Dana kamenica i blagdana sv. Josipa.

Održao je i sastanak sa županom Nikolom Dobroslavićem, rektorom Sveučilišta u Dubrovniku Mateom Milkovićem te predstavnicima obrtničke i gospodarske komore te školjkara s područja Malostonskog zaljeva. Tem razgovora bila je problematika marikulture.

Nakon sastanka ministar Jakovina kazao je kako se razgovaralo o podizanju ekoloških standarda u Malostonskom zaljevu, problematici mriještenja te o nizu praktičnih problema s kojima se uzgajivači školjaka susreću u svakodnevnom adu. Ministar Jakovina kazao je kako je sastanak bio vrlo kvalitetan te da je dobio odličnu sliku o stanju marikulture.

Isto tako, Jakovina je rekao kako se razgovaralo i o inicijativi da Malostonski zaljev pređe u višu razinu zaštite okoliša, odnosno da postane park prirode. Jedan od problema u tom slučaju jest i nadležnost nekoliko ministarstava nad ovim pitanjem, pa je Jakovina dodao kako će se uskoro sastati s ministrima graditeljstva, zaštite okoliša i kulture.

Župan je kazao kako su na sastanku predstavljeni potencijali u poljoprivredi na području Županije, a prvenstveno marikultura i ribarstvo. Pritom je najviše pozornosti posvećeno problemima s kojima se uzgajivači susreću te načinima na koji ih se može riješiti. Na sastanku su bili i načelnici općina Dubrovačko primorje, Ston i Neum.

Nakon sastanka sa školjkarima, ministar i župan održali su i radni sastanak s predstavnicima vinara s područja Županije. 
 

Pročitajte još

FOTO Mališani učili kako se ponašati u opasnim situacijama

Dulist

SPASI ŽIVOT! Crveni križ poziva na akciju darivanja krvi

Dulist

OBIŠLI SMO GRADILIŠTE Na katoličkom dijelu Groblja Dubac više nema mjesta!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija