Zanimljivosti

Mališani vrtića Škatulica naučili kako se zaštititi

Mališani vrtića Škatulica naučili kako se zaštititi

Područni ured za zaštitu i spašavanje Dubrovnik u suradnji s voditeljicom Anom Dragojević i tetama iz dječjeg vrtića Škatulica održao je danas edukaciju iz područja zaštite i spašavanja mješovitoj vrtićkoj skupini djece u sklopu provođenja programa edukacije djece iz područja zaštite i spašavanja.

Prezentaciju posebno prilagođenu uzrastu djece održali su predstavnici PUZS Dubrovnik s ciljem upoznavanja mališana s ulogom žurnih službi, korištenjem jedinstvenog telefonskog broja za hitne situacije 112, poticanja interesa kod djece tog uzrasta na spoznavanje i prepoznavanje opasnosti, razvoja svijesti kod djece o reagiranju i ispravnom postupanju u opasnim situacijama kao što to primjerice mogu biti požari u stanu, potresi, poplave, poledica, snijeg i slično.

Djeci su podijeljene edukativne bojanke DUZS i promotivni materijali na temu zaštite i spašavanja. Mališani su postavljali pitanja, te iznosili svoja opažanja i dosadašnja iskustva u opasnim situacijama.

Na edukaciji djece sudjelovali su uz predstavnike PUZS Dubrovnik i vatrogasci JVP Dubrovački vatrogasci, HGSS stanica Dubrovnik, Zavod za hitnu medicinu DN županije i Državna intervencijska vatrogasna postrojba.

Voditeljica vrtića Škatulica Ana Dragojević istaknula je značaj ovakve edukacije kojom se djeca dodatno upoznaju s opasnim predmetima i s opasnim situacijama, te ujedno uče kako mogu pomoći sebi i prijateljima u nevolji.

Pročitajte još

ANTE CURAĆ Rekvijem za žrnovske petraleze

Dulist

OPUZENSKI OSNOVNOŠKOLCI U KUĆI BUKOVAC Učili o Vlahu Bukovcu

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1567. Umro Marin Držić

Dulist