Zanimljivosti

Mali „ŽUTOPASI“ drugi u Hrvatskoj

Mali „ŽUTOPASI“ drugi u Hrvatskoj

Na 10. dječjoj smotri folklora u Kutini koja je održana ovoga vikenda nastupili su i najmlađi članovi KUD-a „Žutopas“ iz Smokovljana, iz Dubrovačkog primorja.

Bila je to još jedna prigoda mladim Primorcima i njihovim pratiteljima pokazati kako se pleše izvorni linđo. I ne samo pokazati, nego i osvojiti 2. mjesto na smotri po ocjeni stručnog žirija.U Kutini se predstavilo ukupno 17 KUD-ova iz cijele Hrvatske, a „Žutopasi“ su opet pokazali da su jedni od najboljih u Hrvatskoj. Mato Katičić, predsjednik KUD-a, izuzetno je zadovoljan uspjehom na smotri, a posebno ga raduje što je sve više mladih zainteresirano za tradiciju.

U ovoj skupini, koja je predstavljala Primorje, su djeca u dobi od 10 do 14 godina, a to je dobra garancija za  opstanak i napredak KUD-a. Kako je ispričao Mato Katičić, ponovno su bili gosti članovima KUD-a Stružec u njihovom mjestu gdje su ih kao domaćini srdačno primili i ugostili po četvrti put. Tako je ova deseta jubilarna smotra donijela radost i gostima i domaćinima i produbila međusobno prijateljstvo i suradnju bez koje tradicija ne  može opstati.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1851. Rođen povjesničar, književnik i diplomat Lujo Vojnović

Dulist

Obilježavamo Međunarodni dan obitelji!

Dulist

VIKEND ZA LJUBITELJE VINILA Sajam gramofonskih ploča u Lazaretima

Dulist