Zanimljivosti

Mali „ŽUTOPASI“ drugi u Hrvatskoj

Na 10. dječjoj smotri folklora u Kutini koja je održana ovoga vikenda nastupili su i najmlađi članovi KUD-a „Žutopas“ iz Smokovljana, iz Dubrovačkog primorja.

Bila je to još jedna prigoda mladim Primorcima i njihovim pratiteljima pokazati kako se pleše izvorni linđo. I ne samo pokazati, nego i osvojiti 2. mjesto na smotri po ocjeni stručnog žirija.U Kutini se predstavilo ukupno 17 KUD-ova iz cijele Hrvatske, a „Žutopasi“ su opet pokazali da su jedni od najboljih u Hrvatskoj. Mato Katičić, predsjednik KUD-a, izuzetno je zadovoljan uspjehom na smotri, a posebno ga raduje što je sve više mladih zainteresirano za tradiciju.

U ovoj skupini, koja je predstavljala Primorje, su djeca u dobi od 10 do 14 godina, a to je dobra garancija za  opstanak i napredak KUD-a. Kako je ispričao Mato Katičić, ponovno su bili gosti članovima KUD-a Stružec u njihovom mjestu gdje su ih kao domaćini srdačno primili i ugostili po četvrti put. Tako je ova deseta jubilarna smotra donijela radost i gostima i domaćinima i produbila međusobno prijateljstvo i suradnju bez koje tradicija ne  može opstati.

Pročitajte još

Boks i pjesništvo obilježili su život Ratka Zvrka

Dulist

RADIONICE U LAPADSKOM OGRANKU KNJIŽNICA Saznajte kako iščitavati popularnu kulturu kroz psihologiju

Dulist

Djeco, ne propustite biciklijadu na igralištu OŠ Montovjerna

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija