Zanimljivosti

Facebook uvodi nove opcije

Facebook uvodi nove opcije

Facebook uvodi nove opcije, uz gumb Sviđa mi je ili Like, dolaze i opcije Želim – Want i Skupljam – Collect.

Funkcije Želim i Skupljam služit će za sastavljanje lista i albuma proizvoda koje korisnik želi posjedovati. Korisnik slaže proizvode u Listu želja ili Wishlist, a Skupljanjem ih sprema u album Proizvodi ili Products. Albumi se slažu po kategorijama, a korisnik surfa po stranicama proizvođača i time skuplja zanimljive predmete u jedan album. Kasnije uz pomoć opcije Kupi, koju također najavljuju iz Facebooka, mogu kliknuti na link koji će ga odvesti na stranicu s koje može kupiti proizvod.

Dosad su na Facebooku oglasi stajali sa strane same početne stranice korisnika, a oni su mogli razlikovati oglasni dio stranice od sadržaja i objava. Gumb Želim promijenio bi takav način oglašavanja, a albumi će se objavljivati zajedno sa svim ostalim sadržajima. Cilj Facebooka je da korisnici kroz listanje galerija prijatelja, usput prolistaju, te eventualno označe i sami neki proizvod koji ih zanima.

Novi Facebookovi alati postaju sve više orjentirani na prodaju upravo preko Facebooka. Primjer za to je i opcija Darovi ili Gifts gdje svoje prijatelje možete darivati raznim predmetima.

Pročitajte još

ODNOSI S JAVNOŠĆU U ONLINE OKRUŽENJU Nastupno predavanje Romane John

Dulist

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist