Zanimljivosti

Mali Gundulići u Lazaretima sudjelovali na radionici ‘Škola letenja dronom’

U Lazaretima održana je radionica ‘Škola letenja dronom’ koju je organizirala Dubrovačka razvojna agencija DURA d.o.o u sklopu projekta “OPERA II” kojem je nositelj Dubrovačko-neretvanska županija. Na njoj sudjelovali su učenici Osnovne škole Ivan Gundulić koji su se dobro zabavili, ali i naučili nešto novo.

Cilj radionice je bio podignuti razinu svijesti učenika o STEM obrazovanju. Radionice su osmišljene na način da učenike inspiriraju i motiviraju na proučavanje i usavršavanje u područjima od iznimne važnosti za razvoj društva i društvene konkurentnosti, što ih u konačnici dovodi do izbora odlično plaćenih i prestižnih profesija. Također, znanja i vještine iz raznovrsnih polja, učenicima mogu koristiti i u rješavanju problema i izazova iz svakodnevnog života.

U projektu su, kroz aktivnosti koje provodi DURA, održane do sada tri STEM radionicama na kojima su učenici naučili kako izraditi vlastiti IoT (Internet of things) uređaj kroz izgradnju, povezivanje i kontroliranje elektroničkih elemenata, te kakav je to osjećaj upravljati bespilotnom letjelicom.

Jedan od ciljeva projekta punog naziva “Razvoj i promocija Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije – OPERA II“ je doprinijeti povećanju zapošljivosti najranjivijih skupina na tržištu rada te su se diljem Dubrovačko-neretvanske županije provodile radionice na teme poduzetništva, STEM obrazovanja, jačanja kapaciteta i održivog funkcioniranja partnerskog vijeća te radionice za predstavnike institucija potencijalnih prijavitelja na natječaje Europskog socijalnog fonda.

Nositelj projekta je Dubrovačko-neretvanska županija, a partneri na projektu su Regionalna agencija DUNEA, Dubrovačka razvojna agencija DURA, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Dubrovnik, Korčulanska razvojna agencija za lokalni razvoj i poslovne usluge KORA, Sveučilište u Dubrovniku i Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije. Vrijednost projekta iznosi 1.496.681,54 kuna, te je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.

Pročitajte još

RADMILA I MATE BUKOVAC SLAVE 60 GODINA BRAKA Poštuju se i čuvaju, kao i prvog dana. I vole!

Dulist

[FOTO] Pridvorska djeca izradila maštovite božićne ukrase

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1638. Umro Ivan Gundulić – Mačica

Dulist