DuList IN

MALI ALI SPEKTAKULARNI Pogledajte fotografije najskupljih privatnih aviona na svijetu!

COPA Ćilipi

Prekrasan i zanimljiv prizor mogao se vidjeti danas u zračnoj luci Dubrovnik. Naime, rijetko se kad dogodi da možete na jednom mjestu vidjeti čak 37 Cirrus aviona!

Ovaj zanimljiv događaj odvio se u organizaciji Udruge pilota COPA ili Cirrus Owners and Pilots Association, koji su jučer slijetali u Ćilipe te danas ponosno predstavili svoje karbonske ljubimce.

Ovaj događaj organizirao je prof. dr. Dieter Kistler, i sam ponosni vlasnik Cirrusa i to najnovijeg modela, vrijednog više od 60 tisuća eura! Kaže, ovo mu je hobi u kojem uživa svakim trenutkom. Iako je kaže, ovo skup hobi, ispunjava ga i ‘osjeća se poput ptice’ . Otkriva nam također i to kako, bez obzira na to kako izgleda malen i lagan, ovaj avion biva sigurnije sredstvo za prijevoz od automobila. Inače, teži oko 1200 kilograma i u njemu se može voziti pet osoba. Stabvilan je i u sebi krije najmoderniju tehnologiju zbog koje, kaže prof. Kisler, ‘samo sjedite u njemu i uživate, dok on sve radi za vas’.

Inače, COPA su nakon Italije, Španjolske i Danske ove godine došli za Dubrovnik. Sutra će obići otoke u niskom letu, a planiraju i putovanje u Mostar s vodičem. Svakako, danas su u našem lijepom gradu, a u fotogaleriji pogledajte svu ljepotu ovih ‘letećih BMW-ova’, a o samoj udruzi više možete naći OVDJE.

 

 

Pročitajte još

FIGURICE JELENE FEREGJA Društvene igre prožete tradicijom i dječjim duhom

Nora Di Leo

NAKON FINALA Španja o Barberiću: ‘Kapa do poda, bio je gušt dijeliti podij s tobom’

Dulist

ZVIJEZDE PJEVAJU Igor Barberić i Ivana Kindl osvojili prvo mjesto, Mihovil Španja srca Hrvatske

Dulist