Grad

Mala Onofrijeva fontana ‘u plavom’ u znak podrške oboljelima od dijabetesa

Grad Dubrovnik Malu Onofrijevu fontanu večeras je osvijetlio u plavo u znak podrške oboljelima od dijabetesa. Prema podacima CroDiab registra u Republici Hrvatskoj je evidentirano 310.212 osoba sa dijagnosticiranom šećernom bolešću, a procjenjuje se da je ukupni broj oboljelih preko 520.000. U 2020. po prvi puta od početka praćenje Registra ukupan broj oboljelih je pao u odnosu na ranije godine. Rezultat je to slabijeg otkrivanja bolesti i povećane smrtnosti osoba sa šećernom bolešću.

-Bez obzira na ograničenja i epidemiološke mjere, kao i opterećenost zdravstvenog sustava uslijed pandemije Covid 19; želimo podsjetiti naše sugrađane da je dijabetes bolest koja ne bira ni vrijeme ni starosnu dob. Stoga i ovim putem podsjećamo da je pravovremena reakcija na simptome vrlo bitna, kao i redovno obavljanje kontrola i liječničkih pregleda. Dobra regulacija razine glukoze u krvi je moguća uz trud i disciplinu, a naši najmlađi slatkiši su najbolji primjer toga. I uz ovu svakodnevnu borbu, dokaz su da mogu sve kao njihovi zdravi vršnjaci – ističu iz naše udruge Slatki život povodom Svjetskog dana dijabetesa.

Pročitajte još

[FOTO] STANOVNICI KARINGTONKE Gradonačelnik nas je trebao zaštititi. Ovo nije pravedno!

Dulist

Franković čestitao Roš Hašanu, Jom Kipur i Sukot

Dulist

SAD JE SLUŽBENO Imamo više od 2.500 stanova za najam i turiste

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija