Kultura

Maestro Ivan Repušić dobitnik je Nagrade Ivo Dražinić

Maestro Ivan Repušić dobitnik je Nagrade Ivo Dražinić

Maestro Ivan Repušić dobitnik je ovogodišnje nagrade Ivo Dražinić.

Maestro Repušić, nažalost, nije bio u mogućnosti preuzetu nagradu čija dodjela je u sklopu IX. Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto održana u petak navečer u atriju Kneževa dvora, a u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra i LAUS Akademije.

Podsjetimo, Ivo Dražinić utemeljitelj je Laus Akademije Dubrovnik, a svoj je rad i djelo posvetio radu s mladim perspektivnim umjetnicima i njihovoj afirmaciji u glazbenom svijetu. Upravo zbog toga Nagrada nosi njegovo ime i dodjeljuje se svake godine mladom glazbeniku koji je svojim trudom, talentom, posvećenosti glazbi i posebnom umjetničkom karizmom osvojio svjetske pozornice, žirije i publiku. Neki od dosadašnjih dobitnika su mlada austrijska violinistica Anne Marie Wehrmayer, Dubrovkinja Đana Kahriman i francusko-austrijska violinistica Veronica Scotti.

U okviru IX. Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto održan je i koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Uz Orkestar pod ravnanjem maestra Ivana Huta nastupio je i iznimno talentirani mladi pijanist Ivan Vihor, prošlogodišnji dobitnik ove Nagrade. Na oduševljenje publike na programu su se našla djela L. Janáčeka, F. Listza i J. Suka.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist