Kultura

Maestro Ivan Repušić dobitnik je Nagrade Ivo Dražinić

Maestro Ivan Repušić dobitnik je ovogodišnje nagrade Ivo Dražinić.

Maestro Repušić, nažalost, nije bio u mogućnosti preuzetu nagradu čija dodjela je u sklopu IX. Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto održana u petak navečer u atriju Kneževa dvora, a u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra i LAUS Akademije.

Podsjetimo, Ivo Dražinić utemeljitelj je Laus Akademije Dubrovnik, a svoj je rad i djelo posvetio radu s mladim perspektivnim umjetnicima i njihovoj afirmaciji u glazbenom svijetu. Upravo zbog toga Nagrada nosi njegovo ime i dodjeljuje se svake godine mladom glazbeniku koji je svojim trudom, talentom, posvećenosti glazbi i posebnom umjetničkom karizmom osvojio svjetske pozornice, žirije i publiku. Neki od dosadašnjih dobitnika su mlada austrijska violinistica Anne Marie Wehrmayer, Dubrovkinja Đana Kahriman i francusko-austrijska violinistica Veronica Scotti.

U okviru IX. Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto održan je i koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Uz Orkestar pod ravnanjem maestra Ivana Huta nastupio je i iznimno talentirani mladi pijanist Ivan Vihor, prošlogodišnji dobitnik ove Nagrade. Na oduševljenje publike na programu su se našla djela L. Janáčeka, F. Listza i J. Suka.

Pročitajte još

Monografija ‘ANTUN MASLE’ Igora Zidića: Novo čitanje opusa dubrovačkog umjetnika

Dulist

[‘KRVAVA SVADBA’] Poetski stilizirani jezik Federica Garcíe Lorce prvi put na Igrama

Dulist

Suzvučje sjajnih ansambala Antiphonus i Concerto dei venti očaralo Dvor

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija