Kultura

POGLEDAJTE NJIHOVO UMIJEĆE! Film nastao u sklopu radionice MUZA oduševio gledatelje

Završni audio-vizualni rad nastao u sklopu radionice MUZA koja se održala u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung, premijerno je prikazan u četvrtak u ljetnikovcu Bunić-Kaboga te online na službenoj Facebook stranici i YouTube kanalu Dubrovačkih ljetnih igara gdje je i dalje dostupan za gledanje.

Radionica MUZA za mlade tematski je vezana uz kulturni život dubrovačkih ljetnikovaca, a započela je u rujnu prošle godine kada je za polaznike bio organiziran obilazak ljetnikovaca Rijeke dubrovačke te zajednički radni boravak u ljetnikovcu Bunić-Kaboga. Radionicu je osmislila i vodila pijanistica Ivana Jelača zajedno sa suradnicama Matildom Perković i Zrinkom Japunčić. Audio-vizualnim medijem, kroz prikaz suvremenog dubrovačkog salona, sudionici su radili na preispitivanju vlastite predodžbe o prošlosti i kulturnom nasljeđu.

– Svi mladi polaznici i polaznice aktivno su sudjelovali u osmišljavanju i razradi završnog produkta radionice u kojem se prožimaju različiti umjetnički izričaji; glazbeno-scenski, dramski, plesni i filmski. U tome i jest specifičnost ove radionice jer unatoč ograničenim uvjetima rada tijekom pandemije kreativni proces se odvijao, a ideje sazrijevale. Stoga možemo zaista biti zadovoljni jer smo u konačnici ostvarili i više od prethodno zamišljenog, za što je zaslužan čitav naš mali kreativni tim – istaknula je voditeljica Ivana Jelača uz napomenu kako će se u narednih mjesec dana održati novi ciklus radionice MUZA.

U produkciji Dubrovačkih ljetnih igara, zaklade Caboga Stiftung i udruge Sve ostalo je glazba, autorice pedesetominutnog filma su Ivana Jelača i Matilda Perković, a snimatelj i montažer je Dominik Miljak. Snimatelj video ilustracija bio je Bruno Restović. Dramsku skupinu polaznika radionice MUZA činili su: Adna Hebib, Margarita Koši, Mihaela Hanzijer, Amila Spahić, Hana Mujdžić i Antonio Štrman, a mentorica im je bila Matilda Perković. U plesnoj skupini sudjelovale su Lorena Krizmanić, Ela Žuvela, Petra Topalović, Monika Besjedica, Petra Orepić, Lena Eva Crnjak, Sara Crnjak, Ines Benko Perić, Mara Roza, Mara Šutalo, Nina Glumac i Jelena Tutman, a mentorica im je bila Zrinka Japunčić.

Pročitajte još

Suzvučje sjajnih ansambala Antiphonus i Concerto dei venti očaralo Dvor

Dulist

[ČAROLIJA ZA DJECU!] Premijera glazbeno-scenskog djela Čudesna šuma na Lovrjencu

Dulist

[IZA SCENE] Krvava svadba

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija