Kultura

POGLEDAJTE NJIHOVO UMIJEĆE! Film nastao u sklopu radionice MUZA oduševio gledatelje

Završni audio-vizualni rad nastao u sklopu radionice MUZA koja se održala u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung, premijerno je prikazan u četvrtak u ljetnikovcu Bunić-Kaboga te online na službenoj Facebook stranici i YouTube kanalu Dubrovačkih ljetnih igara gdje je i dalje dostupan za gledanje.

Radionica MUZA za mlade tematski je vezana uz kulturni život dubrovačkih ljetnikovaca, a započela je u rujnu prošle godine kada je za polaznike bio organiziran obilazak ljetnikovaca Rijeke dubrovačke te zajednički radni boravak u ljetnikovcu Bunić-Kaboga. Radionicu je osmislila i vodila pijanistica Ivana Jelača zajedno sa suradnicama Matildom Perković i Zrinkom Japunčić. Audio-vizualnim medijem, kroz prikaz suvremenog dubrovačkog salona, sudionici su radili na preispitivanju vlastite predodžbe o prošlosti i kulturnom nasljeđu.

– Svi mladi polaznici i polaznice aktivno su sudjelovali u osmišljavanju i razradi završnog produkta radionice u kojem se prožimaju različiti umjetnički izričaji; glazbeno-scenski, dramski, plesni i filmski. U tome i jest specifičnost ove radionice jer unatoč ograničenim uvjetima rada tijekom pandemije kreativni proces se odvijao, a ideje sazrijevale. Stoga možemo zaista biti zadovoljni jer smo u konačnici ostvarili i više od prethodno zamišljenog, za što je zaslužan čitav naš mali kreativni tim – istaknula je voditeljica Ivana Jelača uz napomenu kako će se u narednih mjesec dana održati novi ciklus radionice MUZA.

U produkciji Dubrovačkih ljetnih igara, zaklade Caboga Stiftung i udruge Sve ostalo je glazba, autorice pedesetominutnog filma su Ivana Jelača i Matilda Perković, a snimatelj i montažer je Dominik Miljak. Snimatelj video ilustracija bio je Bruno Restović. Dramsku skupinu polaznika radionice MUZA činili su: Adna Hebib, Margarita Koši, Mihaela Hanzijer, Amila Spahić, Hana Mujdžić i Antonio Štrman, a mentorica im je bila Matilda Perković. U plesnoj skupini sudjelovale su Lorena Krizmanić, Ela Žuvela, Petra Topalović, Monika Besjedica, Petra Orepić, Lena Eva Crnjak, Sara Crnjak, Ines Benko Perić, Mara Roza, Mara Šutalo, Nina Glumac i Jelena Tutman, a mentorica im je bila Zrinka Japunčić.

Pročitajte još

Ivica Kipre novi je voditelj Etnografskog muzeja

Dulist

KRIMI STRIP Detektivska priča dubrovačkog srednjoškolca Nikole Barabe predstavljena u Saloči od zrcala

Dulist

‘DO POSLJEDNJE KAPI KRVI’ Novi premijerni naslov Kazališne družine Kolarin

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija