Crna kronikaUrednički izbor

LULIĆ O SLUČAJU IZ STAŠEVICE ‘Liječnik koji je odgovoran za smrt pacijenta dobit će otkaz’

LULIĆ O SLUČAJU IZ STAŠEVICE 'Liječnik koji je odgovoran za smrt pacijenta dobit će otkaz'

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije Luka Lulić uputio je ovog petka priopćenje u kojem se osvrnuo na smrt pacijenta iz Staševice za kojeg je 25. siječnja zatražena hitna medicinska intervencija tima Hitne medicine iz Ploča.

-U svezi nemilog događaja u ispostavi Zavoda za hitnu medicinu u Pločama, izvješćujem da sam, odmah po saznanju o okolnosti smrti pacijenta iz Staševice pokrenuo provođenje izvanrednog stručnog nadzora radi utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja. U provedbi izvanrednog stručnog nadzora, Komisija Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije zaključila je da ordinirajući liječnik tima hitne medicinske službe u svom radu, za vrijeme hitne medicinske intervencije, nije postupio sukladno standardnim operativnim postupcima, protokolima rada i algoritmima postupanja – istaknuo je ravnatelj Lulić dodavši kako je po prijemu Zaključka Komisije za izvanredni stručni nadzor pokrenuo postupak otkazivanja ugovora o radu s tada ordinirajućim liječnikom hitne medicinske službe u Pločama.

-Ovim putem upućujem ispriku i izražavam sućut obitelji preminulog pacijenta – zaključio je Lulić.

Pročitajte još

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Darko Tipurić: Hrvatska ne sluša ekonomiste i nema strategiju! Što nakon 2027. kad ostanemo bez bespovratnih sredstava iz EU?

Barbara Đurasović