Sport

Luka Modrić potpisao novi ugovor s Real Madridom

PXL 121023 104573959
12.10.2023., Opus Arena, Osijek - Kvalifikacije za UEFA Europsko prvenstvo 2024., skupina D, 7. kolo, Hrvatska - Turska. Luka Modric Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Hrvatski reprezentativac i kapetan Luka Modrić je četrdesetak dana prije isteka ugovora u Real Madridu potpisao novi, odnosno produljio ga je za još jednu sezonu, prenosi Index.

Usprkos tome što ga razni klubovi mame on je odlučio nastaviti karijeru u sadašnjem klubu. Početkom iduće sezone napunit će 39 godina, ali umirovljenje mu ne pada na pamet. On želi samo Real. Toliko je posvećen klubu da prihvaća biti rezerva i pristaje na upola manju plaću od trenutne, koja mu je 21.8 milijuna eura bruto na godinu. Toliko je sretan u klubu i Madridu. Zato je sve ovisilo o Realu, koji je, izgleda, odlučio kao što je Modrić htio.

U Madridu je osvojio sve. Između ostalog, pet europskih, četiri španjolske titule i dva Kupa kralja te Zlatnu loptu. Odigrao je 531 utakmicu, postigao 39 i namjestio 86 golova. Obožavaju ga suigrači i navijači, a posljednjih godina je zbog poodmakle dobi produljivao ugovore samo za jednu sezonu.

Tijekom aktualne sezone je većinom rezerva, ali sa značajnim doprinosom, kako kao starter tako i ulascima s klupe, u Realovom pohodu do osvajanja La Lige te do finala Lige prvaka. Iako je bio u prvoj postavi na samo 22 utakmice, uspio je zabiti 2 gola i asistirati za njih 8.

Pročitajte još

KAKAV SPEKTAKL U PARIZU! Giovanni Cernogoraz i Barbara Matić nosili hrvatsku zastavu

Dulist

Ante Kolunđija u top 100 najboljih igrača tenisa u kolicima

Dulist

FRANKOVIĆ ČESTITAO JUGAŠIMA Hvala još jednom što nas činite ponosnima

Dulist