Zanimljivosti

Luka, Lucija i Stanka primjer su nesebičnosti i plemenitosti. Što su nam otkrili mladi medicinari?

Luka, Lucija i Stanka primjer su nesebičnosti i plemenitosti. Što su nam otkrili mladi medicinari?

Na dobrovoljnom darivanju krvi koje se odvijalo 13. i 14. ožujka, sudjelovalo je čak troje učenika Medicinske škole Dubrovnik – Stanka Bebić, Lucija Šeparović i Luka Stojanović. Ova mladost primjer je plemenitosti i nesebičnosti kakvoj bismo svi trebali težiti! A što su nam učenici otkrili?

– Darivanje krvi mi je oduvijek bila želja. Nakon napunjenih 18 godina, odmah sam pošla – sva sretna – dati krv, no moja sreća se ubrzo i prekinula kada mi je doktorica rekla da mi je puls vrlo visok te da nema mogućnosti da dam krv. Naravno pokušavala sam i nakon toga darivati, ali odgovor je bio isti… Nakon dugo vremena napokon sam uspjela! Zaista, bila sam jako sretna jer sam svojom krvi u mogućnosti spasiti tuđe živote. Ovo mi je drugi put, no bit će ih još mnogo. I za kraj… Iako su mi uzeli oko 450 mL krvi, osjećam se ispunjeno – rekla je Stanka Bebić (5b). Luciji je oduvijek bila želja darivati krv…

– Na tu odluku je utjecala činjenica da nekome mogu spasiti život. Ništa ne boli, traje 10 do 15 minuta, a nekome je to od životne važnosti. Mislim da većina ljudi ne shvaća koliko je to zapravo bitno dok se ne nađu u situaciji da im zaista zatreba. Ja sam pokušala više puta, bila sam vraćena zbog niske razine željeza, ali nisam odustala. Kad sam napokon uspjela, osjećaj da sam za toliko malo truda učinila dobro djelo, bio je neprocjenjiv. Nadam se da ću još puno puta biti u prilici darivati krv – naglasila nam je Lucija Šeparović (5b). Junak darivanja krvi je i Luka Stojanović.

– Krv sam darivao jer smatram da bi to trebala napraviti svaka zdrava osoba kako bi pomogla osobama kojima je pomoć potrebna – kratko je komentirao ovaj nesebični mladić.
A vi, ne čekajte, jer svaka kapljica je važna!

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist