DuList IN

LUCIA KORDIĆ, VELIKA KREATIVKA U KUHINJI Nikad nisam napravila dva puta isto jelo

LUCIA KORDIĆ, VELIKA KREATIVKA U KUHINJI Nikad nisam napravila dva puta isto jelo

Lucia Kordić, učenica šestog razreda osnovne škole, velika je kreativka u duši, s još većim osmijehom na licu. Nas je posebno zainteresirala svojom ljubavlju prema kulinarstvu, a koja je započela baš za vrijeme pandemije koronavirusa, odnosno u razdoblju lockdowna. ‘Bilo mi je dosadno, nisam znala što da radim’, reći će nam kroz smijeh Lucia, od milja Luce. Njena mama Ana bi došla s posla i dočekao bi ju objed i desert. ‘Rekla bi mi, ništa se ne brini, držim pod kontrolom’, navodi mama koja je i zaslužna za Lucijinu ljubav prema kuhanju.

—Bilo mi je uvijek zanimljivo kad bi mama radila torte, pozorno bih je gledala i upijala znanje. Najdraže mi je bilo vidjeti kako dekorira torte – reći će Lucia koja ima veliku volju za kuhanje. Nove recepte traži većinom na Internetu, voli gledati videozapise izrade određenih jela, a koji su u posljednje vrijeme postali itekako kvalitetni i može ih se pronaći na ‘svakom koraku’ društvenih mreža. Okušala se u brojnim receptima, kao što je primjerice – sushi!

LUCIA KORDIĆ, VELIKA KREATIVKA U KUHINJI Nikad nisam napravila dva puta isto jelo

—Volim kuhati, pogotovo ako napravim nešto što se drugima svidi. I kad su svi sretni. Ne mogu se sjetiti da je bilo nešto što se nije moglo pojesti – reći će sa smiješkom. Lucia često uvodi izmjene u recepte jela ako smatra da će možda tako ispasti još bolji. Kad je počela kuhati, pravila je, kako kaže, nezdrava jela.

—Sada više doma kuhamo s integralnim brašnom i smeđim šećerom – naglasila je.

Slatko ili slano?
Ne spravlja svaki dan nešto, možda tri puta tjedno, kako ističe, ali uvijek je u pitanju nešto novo. ‘Nikad nisam napravila dva puta isto jelo’, ističe. Većinom je to riječ o slatkim jelima, a koje nerijetko pravi s ciklom, tikvicama…

—Volim da je nešto drukčije, da nije obično i da je zanimljivo. Radila sam i slatka jela s grahom, mama mi je to spominjala pa sam htjela i ja probati. Volim praviti muffine s tikvicama i čokoladom – reći će Lucia. Objed bi kod nje uvijek bio jednostavan, ali kad je riječ o slatkom, ‘ona bi počela raditi čuda’, priča njena mama.

LUCIA KORDIĆ, VELIKA KREATIVKA U KUHINJI Nikad nisam napravila dva puta isto jelo

—Jednom je napravila integralne kekse punjene kremom. Dan danas ne znam kako je to napravila niti mi je rekla recept, ali to je bilo fantastično. Radila je tiramisu, ali je htjela da bude zdravi i tražila je integralne piškote. I onda je sama radila integralne piškote, nakon što je pronašla recept. U nje nema linije manjeg otpora – reći će mama Ana koja redovito objavljuje fotografije kulinarskih majstorija svoje kćeri. Za svoj je rođendan Lucia sama pravila tortu, a kako je u tom vremenu baš dosta počela kuhati, za poklon je htjela zanimljiv kuhinjski pribor, a kojeg je i dobila. A, kada Lucia radi slana jela, uglavnom je to nešto što može napraviti na brzinu, kako kaže, jer imaju školu i ako mama nije u mogućnost napraviti.

—I nije ni po kakvom receptu, nego što imamo doma od namirnica, to iske – mijam. Da se ne baci. I glavno da je zdravo – ističe kroz smijeh Lucia. Sve voli jesti, a najviše – mamin gulaš. Nije se okušala u njegovom spravljanju, jer joj ‘mama još nije otkrila recept’, naglasila je kroz smijeh.

LUCIA KORDIĆ, VELIKA KREATIVKA U KUHINJI Nikad nisam napravila dva puta isto jelo

U 100 stvari
Inače, nije kuhanje nešto s čime bi se htjela profesionalno baviti. Više je to za Luciu hobi jer je u još, kako bi se reklo, ‘100 stvari’. Spomenuli smo već kako je kreativka u duši te izuzetno vrijedna mlada osoba.

—Htjela bih biti glumica, ali mislim da ću tu moju odluku kroz život sigurno promijeniti. Zasad bih htjela to. Ljubav prema glumi započela je s ‘Pričom oko popreta’ s mojom učitelji com Gordanom Rokolj. Uz glumu još crtam, glumim, plešem, sviram klavir i evo – kuham – navodi Lucia. Svestrana je i sve je zanima, dodat će njena mama Ana.

LUCIA KORDIĆ, VELIKA KREATIVKA U KUHINJI Nikad nisam napravila dva puta isto jelo

—Nedavno je bila na radionici u prirodi o upoznavanju jestivog samoniklog bilja. To ju je zainteresiralo i brzo je savladala. Sve što omogućava neku kreativnost, njoj se sviđa. Svemu pristupa umjetnički, veseli je, a najbitnije je da uči kroz sve to – rekla je. Možda bi u budućnosti htjela otvoriti i kulinar – ski blog, ali zasad joj je to previše posla, priznaje nam kroz smijeh.

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist