SportUrednički izbor

Lozica i Bijač osvojili nagradu ‘Franjo Bučar’

Lozica i Bijač osvojili nagradu 'Franjo Bučar'

Korčulanin Boško Lozica, istaknuti vaterpolist, trener vaterpola, prepoznat i po doprinosu brojnim drugim sportovima dobitnik je Državnu nagradu ‘Franjo Bućar‘ za sport za životno djelo. Uz njega, nagradu za životno djelo dobili su Nikola Plećaš i Edo Pezzi.

Godišnju nagradu osvojio je naš sjajni vaterpolski vratar Marko Bijač, koji je ove godine osvojio Europsko prvenstvo s reperezentacijom Hrvatske. Ova nagrada pripala je i Branki Batinić, Nataši Muždalo, Žani Lelas – posmrtno, Nikoli Piliću, prof. dr. sc. Vatromiru Srhoju, Ivanu Krapiću, Ivi Mikuličinu, Želimiru Feitlu, Lucijanu Krci, Radiši Mladenoviću i Veslačkom klub Iktus.

Odbor Državne nagrade za sport Franjo Bučar čine Mihovil Španja, izv. prof. dr. sc. Tomislav Krističević, Marijeta Ćelić, Vlado Šola, Perica Bukić, Damir Martin, Stipe Pletikosa, Stojko Vranković i Ana-Marija Vuković, a Odluka o dobitnicima nagrada donesena je temeljem prispjelih prijedloga na ovogodišnji Natječaj.

-Odbor je i ove godine imao zahtjevan zadatak među brojnim kandidatima koji se ističu višegodišnjim uspješnim djelovanjem u sportu i vrhunskim sportskim rezultatima izabrati one kojima će u 2022. pripasti Državna nagrada za sport Franjo Bučar. Čestitam svim dobitnicima nagrade, najvišeg priznanja koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj sporta te me raduje vidjeti koliko sportašica, sportaša, trenera i sportskih djelatnika ostvaruje značajne uspjehe i čini nas ponosnima – istaknula je ministrica Nikolina Brnjac.

Svakom dobitniku nagrade za životno djelo dodijelit će se povelja i zlatna medalja s likom Franje Bučara te novčani iznos od 50.000,00 kuna, dok će dobitnici godišnje nagrade dobiti povelju i medalju s likom Franje Bučara te novčani iznos od 20.000,00 kuna.

Pročitajte još

PREDSTAVLJEN NOVI DRES VATRENIH Modrić: ‘Uvijek se iznova obradujem novoj garnituri’

Dulist

‘PING PONG’ LIGA Marinkolor prvak sezone, Marko Venier najuspješniji igrač

Dulist

Jedanaest titula državnih prvaka i čak 45 medalja za Taekwondo klub Shark!

Dulist