Sport

LAPAD RUN Sudjelujte u utrci, ima plemeniti cilj

LAPAD RUN Sudjelujte u utrci, ima plemeniti cilj

Samo nas još nekoliko dana dijeli od ovogodišnjeg izdanja utrke Lapad Run, kojom Du Motion i Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije obilježavaju Mjesec borbe protiv raka dojke.

Svi koji žele sudjelovati u ovoj sportsko-humanoj priči naći će se u subotu 29. listopada u Uvali Lapad, u kojoj će u 9.30 startati utrka.

-Boravak na svježem zraku i rekreacija uz trčanje ili hodanje na dionicama od 5 ili 10 kilometara, sve uz plemeniti cilj. Teško da postoji bolja pozivnica za druženje i to na prekrasnoj lokaciji kao što je poluotok Lapad, stoga još jednom pozivamo sve Dubrovkinje i Dubrovčane da nam se pridruže ovaj vikend na utrci – izjavio je direktor Du Motiona Alen Bošković.

Rak dojke vodeća je maligna bolest kod žena i prema aktualnim statističkim podacima, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji novi se slučaj otkrije svaki četvrti dan, dok se u cijeloj Hrvatskoj dnevno u prosjeku otkrije čak šest novih slučajeva. No, bolest je u velikoj većini sučajeva izlječiva ukoliko se otkrije na vrijeme. Lapad Run jedna je u nizu aktivnosti koja se poduzima kako bi svijest o potrebi redovitih kontrolnih pregleda i rane prevencije bolesti došla do što većeg broja građana.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti zaključno sa četvrtkom 27. listopada putem službene stranice Du Motiona.

Privremena regulacija prometa
Za vrijeme održavanja utrke u vremenu od 9:30 do 11:30 privremena prometna signalizacija zabrane prometovanja za sva vozila bit će postavljena na križanju ulice Miljenka Bratoša s ulicom Kneza Domagoja, križanju ulice Miljenka Bratoša s Oraškom ulicom, spoju ulice Miljenka Bratoša s Lapadskom obalom te spoju Riječke ulice i ulice Ivana pl. Zajca.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist