Županija

LOŠE STANJE INFRASTRUKTURE Županija nikako do novaca za gimnazijsku dvoranu

LOŠE STANJE INFRASTRUKTURE Županija nikako do novaca za gimnazijsku dvoranu

U 11 sati započela je 17. sjednica Županijske skupštine, a nakon utvrđenog dnevnog reda krenulo se s ‘aktualnim satom’.

Među pitanjima koje su vijećnici postavljali županu Nikoli Dobroslaviću našla su se ona o terminalu u Gružu, Centru za gospodarenje otpadom, školarinama u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića, lošem stanju sportske infrastrukture dubrovačke Gimnazije…
Događaji oko koncesije za gruški terminal zanimali su vijećnika Frana Matušića (HDZ). Točnije Matušića je zanimao stav samog župana. Odgovarajući na pitanje Dobroslavić je istaknuo kako smo ‘svjedočili dosta burnoj raspravi oko izgradnje terminala u luci Gruž, objekta kojeg svi načelno podržavaju kao novi sadržaj’.
-Doista je bilo kontroverzi tijekom samoga postupka. Ja osobno vjerujem da su članovi Upravnog vijeća Lučke uprave Dubrovnik ozbiljni i odgovorni ljudi i vjerujem da su u cijelom postupute u svojim zaključcima postupili ispravno – rekao je među ostalim župan.
Vijećnik Ivo Karamatić (SDP) ponovno se osvrnuo na Centar za gospodarenje otpadom, o čemu je župana pitao i na prošloj sjednici. No, nezadovoljan odgovorom, kojega mu je dostavio pročelnik, a ne župan, pitanje je ponovio. Spomenuo je pri tome ponovno izjavu tehničkog ministra Dobrovića koji smatra kako centri više nisu u skladu sa strategijom EU o gospodarenju otpadom. No, Dobroslavić je ponovio kako će se inzistirati na gradnji Ceentra u Lučevom razdolju za kojeg će se uskoro izdati i lokacijska dozvola.
-Ova županija 20 godina radi na Centru za gospodarenje otpadom, a vi ste se upravo pohvalili da ste pred ishođenjem lokacijske dozvole. U 20 godina ovaj svijet je evoluirao, došlo se do novih spoznaja, tehnologija, do novog odnosa prema otpadu i samo je kod nas to ostalo na razini od prije 20 godina – rekao je Karamatić, koji smatra kako bi se trebale napraviti korekcije projekta. Na to mu je župan odgovorio kako se lokacija Centra utvrdila tek u njegovom prvom mandatu i upravo je to bio presudan trenutak.
Vijećnicu Kristinu Ćurčiju (SDP) zanimalo je povećanje školarina u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića, na što je Dobroslavić istaknuo kako će se tražiti očitovanje ravnatelja.
Mario Tevšić (HNS) potaknuo je pitanje loše sportske infrastrukture Gimnazije Dubrovnik. Zanimalo ga je, naime, postoji li ikakav plan za uređenje školske dvorane, ali i igrališta.

-Postoji li ikakav plan ulaganja u infrastrukturu Gimanzije u Dubrovniku? Jutros sam vidio slike igrališta koje je u daleko najgorem stanju u Dubrovnik. Možemo reći kako je čak i pedagoški standard u Gimnaziji relativno nizak jer ne spada među 40 i nešto najboljih na državnoj maturi – rekao je Tevšić, kojeg je zanimalo postoji li ikakav plan kako bi se sportska infrastruktura i dvorana doveli u bitno bolje stanje.
Župan Nikola Dobroslavić rekao je kako je za novu školsku sportsku dvoranu izdana građevinska dozvola, no Županija do danas nije uspjela pronaći financijska sredstva koja, ustvrdio je, nisu mala. Dvorana je potrebna i nadam se da ćemo to realizirati u vrlo skorom vremenu.

Pročitajte još

POLICAJCI PREDSTAVILI SVOJE ZVANJE Dani otvorenih vrata u Pločama i Metkoviću

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist