Crna kronika

Ljude lažno prijavljivala za zlostavljanje, ucjene, mobing…, a zbog eksplicitnih poruka 54-godišnjak dobio otkaz

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković 25-godišnjakinja se sumnjiči za kazneno djelo pokušaja iznude na štetu 54-godišnjaka, za kazneno djelo nametljivog ponašanja na štetu 30-godišnjakinje i kaznena djela lažnog prijavljivanja na štetu tri osobe od kojih je jedna i spomenuta 30-godišnjakinja.
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičena od početka do sredine svibnja ove godine s oštećenim 54-godišnjakom uspostavila komunikaciju kojom su međusobno razmjenjivali više poruka i fotografija eksplicitnog sadržaja, nakon čega je zatražila veći novčani iznos kako ne bi objavila međusobnu komunikaciju. Budući oštećeni nije pristao na iznudu, osumnjičena je sadržaj komunikacije uputila medijima, među ostalima i poslodavcu 54-godišnjaka što je za posljedicu imalo njegov prestanak radnog odnosa.
Nadalje je utvrđeno kako je od lipnja do kolovoza ove godine putem lažnih profila društvenih mreža i lažnih adresa elektronske pošte ustrajno uspostavljala neželjene kontakte s 30-godišnjakinjom protiv koje je iznosila neistine. Također je utvrđeno da je putem osobnih i lažnih e-mail adresa oštećenu lažno prijavljivala poslodavcu za ucjene, mobing i zlostavljanje drugih zaposlenika.
Osim toga, 30-godišnjakinju i njenog supruga lažno je prijavila nadležnoj službi navodeći kako zapuštaju, zlostavljaju i iskazuju nasilje prema svojoj djeci što je rezultiralo hitnim postupanjem nadležnih institucija u toj obitelji.
Naposljetku, 25-godišnjakinja se sumnjiči i za kazneno djelo lažnog prijavljivanja na štetu 35-godišnjaka kojeg je policiji lažno prijavila za ne postupanje po njenoj navodnoj službenoj prijavi kaznenog djela za kojeg je saznala iz medijskih objava.
Osumnjičena 25-godišnjakinja je rano jutros uza kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Pročitajte još

28-godišnjak osumnjičen za podmetanje požara u Novoj Mokošici

Dulist

Noćas se proširio požar iznad Slanoga, vatru gase i zračne snage

Dulist

[FOTO] U sudaru na magistrali ima ozlijeđenih, promet zatvoren

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija